BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUçuş çilesine ceza geliyor----

Uçuş çilesine ceza geliyor

Uçuş çilesine ceza geliyor
07 Nisan 2013 - 07:47 www.finansgundem.com

SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi, hava taşıma işletmelerine, yolcuları mağdur etmeleri halinde para cezası verileceğini söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Bilal Ekşi, havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarına ilişkin yönetmeliğin geçen yıl yürürlüğe girdiğini söyledi.
Bu kapsamda, söz konusu işletmelere yolcuları mağdur etmeleri halinde para cezası verileceğini bildiren Ekşi, bu işletmelerinin şikayetlerle ilgili 7 gün 24 saat hizmet verecek etkin bir yolcu hizmetleri birimi kuracaklarını kaydetti. Ekşi, şöyle devam etti:
“Havayolu işletmelerinin web sitelerinin ana sayfasında görülebilir bir alanında ‘yolcu hakları’ bölümü oluşturulacak, ayrıca ilgili yönetmelik yer alacak. Bu bölümde veya bağlantıda yolcuların şikayet veya isteklerini iletmeleri için 7 gün 24 saat ulaşılabilir telefon, e-posta ve faks bilgileri yer alacak.”
Duyuru şart
Ekşi, “yolcunun uçağa kabul edilmemesi, uçuşun iptal edilmesi veya en az 2 saat tehir edilmesi” durumlarında verilmesi gerekli hizmetler konusunda, check-in bankolarında veya biniş kapılarında Türkçe ve İngilizce, en az A4 boyutunda ve 20 puntoluk duyuru metni bulundurulacağını söyledi. Bilal Ekşi, elektronik olanlar dahil işletmelerin yayınlandığı dergilerde 6 ay boyunca bir sayfanın “yolcu haklarına” ayrılacağını belirtti.
8 Nisan’a kadar süre
Yönetmeliğin etkin şekilde uygulanmasından havayolu işletmelerinin birinci dereceden sorumlu olduğunu vurgulayan Ekşi, işletmecilere gerekli düzenlemeleri yapmaları için 8 Nisan’a kadar süre verildiğini söyledi. Ekşi, “Yolcu mağduriyetinin oluşmaması için havayolları işletmeleri gerekli önlemleri almalı” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)