BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Üçüncü havalimanı"na rekabet ayarı----

"Üçüncü havalimanı"na rekabet ayarı

Üçüncü havalimanına rekabet ayarı
25 Nisan 2013 - 13:44 www.finansgundem.com

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinde bazı şartlar değiştirildi.

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinde rekabetin artırılması için şartnamedeki bazı maddeler değiştirildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, üçüncü havalimanı ihalesinde katılımın ve rekabetin artması için bazı değişiklikler yapıldı.
Buna göre, ortak girişim grubu (OGG) olarak katılımlarda OGG'nin en çok 3 ortaklı olması gerekiyorken, değişiklikle bu sınır ortadan kaldırıldı. İhaleye katılacak OGG'lerde istenilen sayıda firma yer alabilecek.
Öte yandan "OGG'de iş deneyim belgesine sahip bir ortak bulunacak; bu ortağın (pilot ortak) payı en az yüzde 51 olacak" maddesinde ise yüzde 51 şartı esnetildi. Bu oran, OGG'deki firma sayısına göre bazı teknik hesaplamalarla belirlenecek.
Şartnamedeki bu değişikliklerin, çok sayıda firmanın yoğun talepleri ve "ihaleye katılımın ve rekabetin artırılması" için gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, firmaların "Hazine garantisi sunulması ve ihale tarihinin ertelenmesine" yönelik taleplerinin ise kabul edilmediğini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)