BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜçüncü çocuğa 5 bin TL----

Üçüncü çocuğa 5 bin TL

Üçüncü çocuğa 5 bin TL
16 Mayıs 2013 - 07:34 www.finansgundem.com

Üçüncü çocukla ilgili paket “üç ayaklı” bir model yer aldı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın masasında olan üçüncü çocukla ilgili paketin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait bölümünde “üç ayaklı” bir model yer aldı. Kulislerde çalışma kapsamında üçüncü çocuk için 5 bin lira teşvik verileceği iddiası konuşulmaya başladı. İlgili bakanlar ise bu konudaki çalışmanın sürdüğünü belirtip, bir rakam telaffuz etmezken, “müjdeyi” Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını bildirdi.
Doğum izni artırılıyor
Aile Bakanlığı’nın sunduğu tasarıda öncelikle doğum izninin 6 aya çıkarılması yer alıyor. Bakan Fatma Şahin’in esnek çalışma için de Fransa ve Avusturya modelini bizzat incelediği öğrenildi. Fransa’nın esnek çalışma modeline geçerek doğurganlık hızını yüzde 1.6’lardan 2.2’ye çıkardığı da taslakta örnek olarak gösterildi. Bakanlığın önerdiği Avusturya modelinde kadınlar doğum sonrası kendi çalışma saatlerini seçebiliyor. İşverenin izniyle sağlanan bu imkan sayesinde kadın belirlediği saatlerde çalışıyor ve çocuğu belli bir yaşa gelinceye kadar bu model sayesinde bakımını üstlenebiliyor.
Bakanlık esnek çalışma saatlerine büyük önem verirken taslakta kreş desteğinin de altını çizdi.
5 bin TL iddiası
Kulislerde üçüncü çocuk için 5 bin TL teşvik verileceği konuşuluyor. Ancak ilgili bakanlar bu rakamı doğrulamadı. Türk Ekonomi Bankası’nın desteği yapılan Kızılay’daki ‘aile akademi evi’nin açılışına katılan Bakan Fatma Şahin, “Üçüncü çocuk için 5 bin lira verileceğine” ilişkin haberler hatırlatılınca “Çalışma sürüyor. Bunlar netleşmeden bu rakamları dile getirmek yanlış olur” dedi. Aynı soru dün CNR Expo’da 19. İstanbul EVTEKS Fuarı’nın açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a da soruldu. Ancak Babacan, “Çalışma bitip de Başbakanımızın açıklamasını duymadan hiçbir dedikoduya inanmayın” yanıtını verdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir16 Mayıs 2013 09:10

    3 ayaklı 3 çocuklu kandırılmış ebeveynler Nüfusu kalabalık açlık sınırının altında yaşayan koyun gibi insanlar yetiştirmekten başka hiç bir anlamı yoktur bu durumun.