BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji'Ücretsiz üretilen NFT'lerin yüzde 80'inden fazlası sahte'----

'Ücretsiz üretilen NFT'lerin yüzde 80'inden fazlası sahte'

'Ücretsiz üretilen NFT'lerin yüzde 80'inden fazlası sahte'
01 Şubat 2022 - 15:07 www.finansgundem.com

OpenSea, ücretsiz NFT üretimini mümkün kılan aracına kısıtlama getirmesinin ardından şaşırtan bir açıklama yaptı. Platformda ücretsiz olarak üretilen NFT'lerin yüzde 80'inden fazlasının; sahte, çalıntı veya tuzak olduğu ifade edildi.


Dünyanın en büyük NFT (Non-Fungible Tokens) pazar yeri OpenSea, ücretsiz NFT üretmeyi mümkün kılan aracına kısa bir süre önce kısıtlama getirdi.

Söz konusu özellik; kullanıcıların, başlangıçta herhangi bir yakıt ücreti ödemeden NFT oluşturmasına ve pazar yerinde listelemesine olanak tanıyordu. Bu yakıt ücretinin, kripto madencilerinin blok zincirine yeni bir veri eklemek için kod yazmak adına aldığı ücret olduğu ifade ediliyordu.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; OpenSea, 27 Ocak günü bu özelliğe 50 NFT sınırı ekledi. Bu gelişme, OpenSea kullanıcıları arasında hızla tartışma yarattı. Fakat platform, yaptığı yeni bir Twitter paylaşımında ücretsiz oluşturulan NFT'lerin yüzde 80'inden fazlasının sahte veya çalıntı olduğuna işaret etti. NFT hırsızlıklarını ortaya çıkarmak için açılan bir Twitter hesabı olduğu da biliniyordu.

OPENSEA, KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİ CAYDIRMAYA YÖNELİK HAMLELER YAPACAK

Diğer yandan; OpenSea, Twitter paylaşımında her kararı NFT üreticilerini göz önünde bulundurarak aldıklarına ve ücretsiz NFT üretimini sınırlama kararını kolay almadıklarına işaret etti. Platform ayrıca, kötü niyetli kişileri caydırmayı ve kullanıcıları memnun etmeyi hedeflediği birkaç yeni çözüm üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Yeni özelliklerin, yaygın kullanıma açılmadan önce görücüye çıkarılacağına dair de söz verildi.

NASA NFT'lere kapılarını kapattı

 

Neymar da NFT dünyasına giren ünlüler kervanına katıldı!

 

NFT savaşı: Dev şirket sanatçıya dava açtı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)