BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÜcretli çalışanların kredi kullanımı iki kat arttı----

Ücretli çalışanların kredi kullanımı iki kat arttı

Ücretli çalışanların kredi kullanımı iki kat arttı
04 Ekim 2013 - 11:05 www.finansgundem.com

Özel sektör çalışanlarının bankalardan kullandığı tüketici kredisi geçen yıla oranla yüzde yüz artış gösterdi

Her ay 500 bini ücretli çalışan olmak üzere 1 milyon kişi bankalardan tüketici kredisi çekiyor. Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre 2013 yılının ilk yarısında ücretli çalışanların bankalardan kullandığı tüketici kredisi miktarı, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat arttı. Kredi çeken ücretli sayısında da geçen yıla göre yüzde 30 artış bulunuyor. Serbest meslek sahipleri ise tüketici kredisi kullanan kişilerin yüzde 9’unu oluşturuyor.
Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un Türkiye Bankalar Birliği verileri üzerinden yaptığı analize göre, ücretli çalışanların 2013 yılındaki kredi kullanımı, bir önceki yıla göre iki kat arttı. 2012 yılının ilk yarısında ücretlilerin kullandığı tüketici kredisi miktarı 26 milyar 700 milyon TL iken, bu rakam 2013 yılının ilk altı ayında 53 milyar TL’ye yükseldi.
Her ay 500 bin ücretli kredi çekiyor
2013 yılının ilk yarısında toplam 2 milyon 911 bin ücretli çalışan tüketici kredisi kullandı. 2012 yılının ilk altı ayında ise bu rakam 2 milyon 240 bin idi. Ücretlilerin kredi kullanımı, aylık ortalama olarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 500 bine yaklaştı.
Ücretli çalışanlar, kredi çekenlerin yarısını oluşturuyor
2013 yılının ilk altı ayında bankalardan kredi kullanan kişi sayısı, aylık ortalama olarak 964 bine yükselerek 1 milyona yaklaştı. Bir önceki yılın aynı döneminde aylık kredi kullanan kişi sayısı ise 715 bin idi. 2013 yılının ilk yarısında bankalardan kredi kullanan kişilerin yarısını ücretli çalışanların oluşturduğunu belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, “Serbest meslek sahipleri ise kredi kullanan kişilerin yüzde 9’unu oluşturuyor. Geriye kalanlar ise emekliler başta olmak üzere diğer kişilerden oluşuyor” dedi.
Ücretlilerin aylık kredi kullanımı 10 milyar TL’ye yükseldi
Enuygun.com’un analizine göre, 2013 yılının ikinci çeyreğinde ücretlilerin aylık kredi kullanımı bir önceki yılın aynı dönemine göre iki kat, bir önceki döneme göre ise yüzde 22 oranında artarak 10 milyar TL’ye yükseldi. Bankaların aylık ortalama toplam kredi kullanımı da iki kat artarak 9 milyar TL’den 18 milyar TL’ye yükseldi. Ücretli çalışanların kredi kullanımı, bankaların verdiği toplam tüketici kredilerinin yüzde 55’ini oluşturuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)