BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUçak seferi iptal----

Uçak seferi iptal

Uçak seferi iptal
02 Nisan 2013 - 11:04 www.finansgundem.com

Van-Erivan arasında 3 Nisan'da Borajet Havayolları tarafından başlaması planlanan seferler iptal edildi.

Van-Erivan arasında 3 Nisan'da Borajet Havayolları tarafından başlaması planlanan seferler iptal edildi. Van ile Ermenistan'ın başkenti Erivan arasında haftada iki kez gerçekleştirilmesi planlanan uçuşların iki ülke arasında turizm ve ticaretin canlandırımasısına katkıda bulunması bekleniyordu.Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, biletler satılmasına rağmen, ilk uçuşa kısa süre kala devreye girerek, uçuşların askıya alınmasını istedği öğrenildi.Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri de uçuşların askıya alındığını doğruladı ancak kararın sebebine ilişkin detaylı bilgi vermedi.
Van-Erivan seferlerini gerçekleştirecek olan BoraJet Havayolları da, iptale ilişkin bir yorum yapmadı.BoraJet Havayolları'ndan bir yetkili, şirketin internet sitesi üzerinde rezervasyon opsiyonu bulunuyor olmasına rağmen, Van-Erivan uçuşlarına dair bir planlamanın bulunmadığını belirtti.Merkezi Erivan'da bulunan Narekavank Tour isimli turizm acentası, kararın siyasi olduğunu belirterek, "Organizatörler siyasetten uzak kalmak istiyorlar. Üzüntü verici bir durum" şeklinde konuştu.Narekavant Tour'un kurucularından Armen Hovhannisyan, kararın ardında Azerbaycan'dan gelen baskının olduğunu düşünüp düşünmediği sorusuna, "Elbette, bu zaten hep var, belki de perde arkasında bunun için çalışıyorlardı" cevabını verdi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, uçuşları sert tepki göstermiş, bunun "işgalci bir ülkeye" destek anlamına geldiğini dile getirmişti. Hasanov ayrıca, "Bu tür şeyler, Azerbaycan'la stratejik çıkarları paylaşan ülkeler tarafından yapıldığında, biz bu konuyu çok daha ciddi şekilde ele alırız. Sadece bizim yaklaşımımız değil, tüm Türk toplumunun yaklaşımı da böyledir" şeklinde konuşmuştu.
Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de uçuşların iptal edildiğini ancak sebebini bilmediğini söyledi. Ermenistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Armavia, halihazırda İstanbul ve Antalya'ya uçuşlar gerçekleştiriyor. BoraJet uçuşları, Türkiye'den Ermenistan'a sefer gerçekleştirecek ilk Türk havayolu firması olacaktı. Yıllardır Türkiye'nin geçmişte Ermeni nüfusunun yoğun olduğu doğu bölgelerine turlar düzenlediklerini söyleyen Hovhannisyan, turistlerin bu bölgelere Gürcistan üzerinden 12 saatlik yolculuğun ardından ulaşabildiklerini ifade etti. Hovhannisyan, "Birçok turist ya sağlık nedenlerinden veya yorucu olduğu için oralara gidemiyor. Doğrudan uçuşlarla bu problemlerin üstesinden gelinmiş olacaktı" dedi. Türk hükümetine, uçuşlara ilişkin kararı yeniden düşünmelerini talep bir mektup yazdıklarını söyleyen Hovhannisyan, "Bu uçuşlar işbirliği ve barışı amaçlıyor. Bu sadece turizmle ilgili bir konu, siyasi amaçla birşey yapmak istemiyoruz" diye konuştu
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)