BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUçak kazasında ölen milyonerin uyuşturucu bağlantısı----

Uçak kazasında ölen milyonerin uyuşturucu bağlantısı

Uçak kazasında ölen milyonerin uyuşturucu bağlantısı
03 Nisan 2021 - 15:22 www.finansgundem.com

Federal savcılara göre, uçak kazasında hayatını kaybeden Michiganlı bir milyoner işadamı, ikili bir yaşam sürüyor ve uluslararası bir uyuşturucu çetesini finanse ediyordu

Yeni açıklanan bir federal iddianameye göre Marty Tibbitts, kokaini Atlantik'te taşımak için "Torpido" adlı bir denizaltı bile inşa ediyordu.

Tibbitts, telekomünikasyon şirketi Clementine Live Answering Service'in CEO'suydu ancak uyuşturucu kaçakçılığı dünyasında "Dale Johnson" olarak biliniyordu.

50 yaşındaki havacılık meraklısı, 2018'de pilotluğunu yaptığı vintage savaş uçağının Wisconsin'deki bir mandıra ahırına düşerek 50 ineği öldürdüğü uçak kazasında hayatını kaybetmişti.

Uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerinin ayrıntıları, 15 ülkede kokain satan küresel uyuşturucu kaçakçılığı çetesinin lideri Ylli Didani aleyhindeki federal iddianamede yer aldı.

Yetkililer, 43 yaşındaki Didani'yi, ABD'nin yetki alanındaki bir teknede kontrole tabi madde dağıtmak ve kontrole tabi maddeler dağıtmak için komplo kurmakla ve kara para aklamakla suçladı.

Didani, geçen hafta Kuzey Karolina'da yetkililer tarafından tutuklandı.

İki adamın, güçlü mıknatıslar kullanarak kendisini kargo gemilerinin gövdesine bağlayacak uzaktan kumandalı denizaltı geliştirdiği iddia ediliyor.

Tibbitts ve Didani, denizaltını kokainle doldurmayı, bunu GPS'le takip etmeyi ve ardından Avrupa kıyılarının 160 km açığında gemilerden ayırmayı planlıyordu. Bu plana göre bir balıkçı teknesi onu bu noktadan alıp uyuşturucuları kıyıya taşıyacaktı.

İddialara göre adamlar, denizaltını geliştirmek için kimliği belirsiz bir şirkete Arnavutluk'taki bir banka hesabından kripto para olarak 12 bin dolar (yaklaşık 98 bin TL) ödedi.

Müfettişler, şirketin "su altı gemi gövdesi temizleme cihazı"nın gerçek kullanım amacının farkında olmadığını söylüyor.

Federal savcılar, Michigan'ın Grosse Pointe bölgesinde 6,4 milyon dolarlık (yaklaşık 52 milyon 250 bin TL) bir malikanede yaşayan Tibbitts'in, 2015'te sürece dahil olduktan sonra bu kaçakçılık operasyonunun arkasındaki finansör olduğunu söylüyor.

Tibbitts'in 2016'da çeteye 864 bin dolarlık (yaklaşık 7 milyon 54 bin TL) bir çek yazdığını ve bu paranın sonunda bir tefeci dükkânında veya altın takası işinde paraya çevrildiğini iddia ediyorlar.

Ayrıca, Tibbitts'in Didani'ye 350 bin dolar (yaklaşık 2 milyon 857 bin TL) vermek için özel bir jetle Washington D.C.'ye uçtuğunu ve kaçakçılık operasyonuna toplamda 1,8 milyon dolardan (yaklaşık 14 milyon 679 bin TL) fazla finansman sağladığını söylüyorlar.

Tibbitts'in ölümü denizaltı planını baltaladı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yeni finansman bulmak zorunda kaldığı iddia edilen kartel için mali bir kriz yarattı.

Yetkililer, kartelin birçok malına da el koydu. Ağustos 2019'da Hollandalı yetkililer, Rotterdam'da bir muz sevkiyatında gizlenmiş 753 kilogram kokain buldu.

Şubat 2020'de de Hollandalı yetkililer, ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nden gelen bir ipucu üzerine silindir çantalarda 644 kilogram kokain ele geçirdi.

Tibbitts'in eski komşuları, onun kartelle ilişkisini duyunca şaşkına döndü.

Detroit News'e konuşan Ari Buchanan "Bence kim böyle bir şey duysa şok olurdu" dedi.

Cemiyet hayatının ünlü ismi uyuşturucudan gözaltında

Credit Suisse mafyanın uyuşturucu parasını mı akladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)