BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜç ülkeden Kuzey Kore'ye karşı iş birliği mesajı----

Üç ülkeden Kuzey Kore'ye karşı iş birliği mesajı

Üç ülkeden Kuzey Kore'ye karşı iş birliği mesajı
10 Şubat 2022 - 13:41 www.finansgundem.com

Japonya, ABD ve Güney Kore savunma bakanları, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programlarından kaynaklanan küresel tehditlere karşı iş birliği mesajı verdi.


Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ve Güney Koreli mevkidaşı Suh Wook ile üçlü telefon görüşmesi yaptı. Japonya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, üç bakan, Kuzey'in nükleer ve füze programlarından kaynaklanan küresel güvenlik tehditlerine karşı iş birliğinin sürdürülmesinde mutabakata vardı.

Yakın zamanda yüz yüze düzenlenmesinde mutabakata varılan müzakerelere yönelik Kişi Nobuo, Kuzey'in "tam olarak nükleersizleştirilmesi" ve "balistik füze programından vazgeçirilmesi" sonuçlarını doğurmasının hedeflendiğini açıkladı.

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Suh görüşmede, kınadığı Kuzey Kore'nin füze denemelerini "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına meydan okuma" şeklinde niteledi. Görüşme sonrası Bakan Austin ülkesinin, Japonya ve Güney Kore'nin savunmasına yönelik üçlü güvenlik garantilerini yinelediklerini aktardı.

ABD ve Japonya arasında çelik anlaşması

 

'ABD kıtasına füze atar, dünyayı sallarız'

 

Kuzey Kore'nin askeri geçit hazırlığında olduğu iddiası

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)