BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜç ülke daha İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı----

Üç ülke daha İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı

Üç ülke daha İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı
06 Ağustos 2022 - 20:02 www.finansgundem.com

Libya, Yemen, İran ve uluslararası kuruluşlar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne iki gündür süren saldırılarına kınama mesajları yayımladı.

Libya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu saldırıların şiddetle kınandığını duyurdu. Açıklamada, uluslararası toplum Gazze'deki tırmanışı durdurmak için acil ve etkili adımlar atmaya çağrıldı.

Yemen saldırıyı şiddetle kınadı 

Yemen Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının şiddetle kınandığını bildirerek uluslararası toplumu, Filistin halkına yönelik ihlallerin önlenmesi için kararlı bir duruş sergilemeye çağırdı.

Yemen'deki İran destekli Husiler de Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve İsrail işgaline direnmek için tüm seçenekleri desteklediklerini dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı'ndan kınama

İran Cumhurbaşkanlığı, Tahran'da gerçekleştirilen Ulusal Korona Virüs ile Mücadele toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Reisi'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak Filistin halkının direnişine destek verdiğini duyurdu.

İsrail'in dün Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar ile "işgalci ve katil bir rejim olduğunu gösterdiğini" söyleyen Reisi, "Dün geceki saldırılar, İsrail rejiminin saldırganlığını ve işgalci olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Ancak Gazze halkının direnişi bu çocuk katili rejimin çöküşünü hızlandıracak" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı

İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT) yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı acımasız saldırının şiddetle kınandığı belirtildi.

Arap Parlamentosu, uluslararası topluma çağrı yaptı

Arap Parlamentosu ise Gazze Şeridi'ndeki sivil hedeflerin bombalanmasının uluslararası hukuka açık bir meydan okuma ve uluslararası sözleşmeler, anlaşmalar ve ilkelerin açık bir ihlali olduğunu duyurdu.

Açıklamada, uluslararası toplum, Filistin halkına yönelik bu saldırganlığı durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırıldı.

Gazze saldırıları

İsrail ordusu dün abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İslami Cihad Hareketine ait merkezlere saldırı başlatmıştı. Saldırılarda biri 5 yaşındaki çocuk ve ikisi kadın olmak üzere 15 Filistinli hayatını kaybetmiş, 125 sivil yaralanmıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına daha önce Katar, Ürdün, Tunus ve Cezayir'den tepki açıklamaları gelmişti. 

Moskova, Gazze Şeridi'ndeki durumdan endişeli

İsrail Ordusu "Gazze'ye destek" gösterisine müdahale etti

AB'den İsrail ve Gazze'ye 'itidal' çağrısı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinli sayısı 15'e çıktı

Gazze'den İsrail'e 100 roket fırlatıldı

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)