BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜç büyük yabancı kurumdan parite öngörüleri----

Üç büyük yabancı kurumdan parite öngörüleri

Üç büyük yabancı kurumdan parite öngörüleri
19 Ocak 2021 - 14:35 www.finansgundem.com

UBS, dolarda düşüş, euro ve sterlinde yükseliş beklerken, Commerzbank, “Euronun ABD Doları karşısında değer kaybetme potansiyeli sınırlı” diyor. Societe Generale'e göre, BoE negatife faize geçmezse sterlin euroya karşı yükselir.

Kurumlar, açıkladıkları kur tahminleri ile Brexit, ABD seçimleri, teşvik paketleri, merkez bankaları, aşılamalar ile değişen gündemde gelişmiş ülke para birimleri dolar, euro ve sterlinde yön çizmeye çalışıyor.

UBS

UBS, dolarda düşüş, euro ve sterlinde yükseliş bekliyor.

UBS Global Wealth Management tarafından hazırlanan raporda, aralarında euronun da olduğu ekonomiye karşı hassas para birimleri ile sterlinin aşılamalarda artış ile yükselmesinin beklendiği belirtildi.

Değerlendirmede, aşılamaların artması sonrasında ekonomide beklenen toparlanmanın aralarında doların da olduğu güvenli liman varlıklarına talebi azaltacağı tahmini yapıldı. Kuruluş analistleri, dolarda son dönemde görülen artışa karşın euro/dolar (#EURUSD) paritesinde 1,20, dolar/frank (#USDCHF) paritesinde 0,90 ve sterlin/dolar (#GBPUSD) paritesinde 1,34 seviyelerinin görülmesini dolarda kısa pozisyonları artırma imkânı olarak göreceklerinin altını çizdiler.

Raporda bununla birlikte Cuma günü açıklanacak ABD, Euro Bölgesi ve İngiltere PMI verilerinin beklentilerin altında kalarak dolarda bir miktar yükselişe neden olabileceği öngörüldü.

COMMERZBANK

Commerzbank ekonomisti Thu Lan Nguyen, Euro Bölgesi ekonomisinin aşılamanın hızlanması ile toparlanmasının beklendiği ortamda euronun ABD Doları karşısında değer kaybetmesi potansiyelinin büyük olasılıkla sınırlı olmaya devam edeceğini söyledi.

Kovid-19'a karşı aşılamanın başlaması ile birlikte ECB'nin ve er ya da geç piyasaların kısa vadeli ekonomik riskleri görmezden geleceklerini öngören Thu Lan Nguyen, "Bu, ECB'nin PEPP'i geçen ay artırdığı da dikkate alındığında, daha sıkı korona virüs tedbirlerine yanıt olarak para politikasında daha fazla ciddi gevşemenin muhtemel olmadığı anlamına geliyor" dedi.

ECB Yönetim Konseyi perşembe günü toplanacak.

SOCİETE GENERALE

Societe Generale'e göre, BoE'nin negatife faize geçmemesi halinde sterlin euroya karşı yükselir.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, "Aşılamaların mevcut hızında sürmesi, İngiltere hükümetinin erken mali sıkılaştırmaya direnmesi ve BoE'nin negatif faizden sakınması halinde sterlin bu yıl euroya karşı değer kazanır" denildi.

Raporda, EUR/GBP paritesinin yılsonunda 0.86 seviyesine inmesinin beklendiği ifade edildi. BoE'nin faizi negatife indirmesi halinde ise hedefin tutmasının mümkün olmayacağı aktarıldı.

EUR/GBP hâlihazırda 0,8905 seviyelerinden işlem görüyor.

Hazine'den 3 yabancı kuruma eurobond ihraç yetkisi

Piyasalarda gün ortası 19/01/2021

Işık Plastik halka arz oluyor

Altın fiyatları yön arayışında

ECB'nin politika değişikliğine gitmeyeceği beklentisi güçleniyor

Dolarda satış dalgası mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)