BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS’ten yeni iklim mücadelesi hamlesi----

UBS’ten yeni iklim mücadelesi hamlesi

UBS’ten yeni iklim mücadelesi hamlesi
01 Temmuz 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

UBS sağladıkları finansmanın toplum ve çevre üzerindeki etkisini ölçmeyi hedefleyen “Etki için Bankacılık” isimli gruba dahil oldu. Grupta ABN Amro, Danske Bank ve DBS gibi bankacılık sektörünün dev isimleri yer alıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

UBS, Hollanda bankası ABN Amro, Danimarka bankası Danske Bank ve Singapur’un DBS’sinin de yer aldığı “Etki için Bankacılık” (Banking for Impact) isimli çalışma grubuna katıldı. Grup Harvard Business School ile işbirliği içinde, şirketlere sağladıkları kredilerin toplum ve çevre üzerindeki doğrudan etkilerini ölçmeyi hedefliyor.

Finews’in haberine göre grup 2022 yılında bankaların kredi defterlerini ve her bir kurumsal müşterisini iklim etkisi açısından değerlendirebilecekleri bir protokol oluşturmayı amaçladı. Protokolün temelleri ise 2019 yılında Harvard’da başlatılan etkiye yönelik Ağırlı Hesaplar Girişimi’yle oluşturulacak.

Gruptan yapılan açıklamada, “şimdiden dünyamız yeni bir ekonomiye duyulan ihtiyacın farkına varıyor ve sektörler de bu ekonomiyi yaratmak için harekete geçiyor. Finans sektörü şimdi harekete geçmezse geride kalma riskiyle karşılaşacak” dendi. Açıklamanın devamında, “sektörün standardize edilmiş kurallara ihtiyacı var ve çevresel etkilerin nasıl ölçüleceği konusunda bir yol haritası gerekiyor.

Bu bilgi ise hissedarlar, müşteriler, çalışanlar ve toplumların faydasına karar almak için kullanılacak” ifadeleri kullanıldı.

UBS CEO’su Ralph Hamers, “dünya ekonomisi sosyal ve çevresel etkilerin finansal kar ölçütleri kadar şeffaf olduğu bir sisteme ihtiyaç duyuyor. Daha önce raporlanmayan unsurları ölçmek özel sektörün iklim değişikliği ve eşitsizlik gibi kritik toplumsal sorunları çözmesini sağlayacak” dedi.

Açıklamasının devamında, “bankacılık sektörü bu geçişin lideri olmak için oldukça uygun bir konumda” ifadesini kullandı. Bununla birlikte finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre temmuz ayından itibaren İsviçre’nin finans düzenleyicisi FINMA önde gelen büyük bankalar UBS ve Credit Suisse’i şirketleriyle ilgili potansiyel iklim değişikliği riskleri konusunda rapor vermek zorunda bırakacak.

Özellikle de finans hizmetleri sağlayıcıların iklim değişikliğiyle ilgili önemli riskleri ve bunların şirket stratejisi üzerindeki etkilerini bildirmesi gerekecek.

Avrupa Kalkınma Bankası gaz arama yatırımlarını desteklemeyecek

 

Finans skandalı sigortacıların iddialarıyla büyüyor

 

Yüksek emtia fiyatları Rus şirketler için faydalı olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)