BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUBS'in yeni stratejisi işçi çıkarmak----

UBS'in yeni stratejisi işçi çıkarmak

UBS'in yeni stratejisi işçi çıkarmak
15 Ocak 2020 - 10:30 www.finansgundem.com

UBS şirketler grubu, varlık yönetimi birimlerinin yeniden yapılandırılması için çözümü işçi çıkarmak oldu.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

UBS Şirketler Grubu Avrupa ve Asya’daki küresel varlık yönetimi birimlerinde işçi çıkarmaya başladı. İşten çıkarmalardaki asıl hedef şirketin yeni eş başkanı Iqbal Khan’ın şirkete damga vurma çabası.

UBS Avrupa’daki bazı ekiplerinde %20’ye varan iş gücünü yitirmeyi göze almış durumda. Asya’daki yönetim birimindeki değişimlerin hedefi müşterilerle şirketin karar verici mekanizmalarını yaklaştırmak. Bu model Batı Avrupa’da, Ortadoğu’da ve Afrika’da da uygulanabilir. Bununla beraber işten çıkarmalar asistanlardan genel müdürlere kadar şirketin bütün seviyelerini kapsıyor.

Iqbak Khan
 UBS eş başkanı Iqbal Khan

Şirketin CEO’su Sergio Ermotti’nin, UBS’in geri dönmesi için 60 gün vermesinin ardından Khan ve diğer eş başkanı Tom Naratil en önemli iş alanındaki planlamada harcamaların yönetilmesi ve karar verme mekanizmasının arttırılması çözümünü buldu. UBS ayrılan işçi sayısına dair ayrıntı vermezken şirkete yakın kaynaklar en az 500 çalışanın işine son verildiğini bildirdi. UBS önceki yıllarda özel bankacılığa yönelmesiyle yatırım bankacılığındaki binlerce çalışanının işine son vermesiyle de gündeme gelmişti.

UBS’in ultra zengin müşterilerine hizmet veren birimleriyle yollarını ayırarak bazı müşterilerini bölgesel müdürlüklerine ya da Küresel Aile Ofisleri’ne yönlendiriyor.

Bankanın açıklaması müşterileriyle daha hızlı ve kolay iş yapabilme olanağı sağlamak olduğunu açıklayan UBS “Bu değişim az miktarda rol değişimine neden olacak” öngörüsünde bulundu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)