BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS ve Credit Suisse’in birleşmesi yıllar alacak----

UBS ve Credit Suisse’in birleşmesi yıllar alacak

UBS ve Credit Suisse’in birleşmesi yıllar alacak
08 Aralık 2020 - 14:44 www.finansgundem.com

İsviçreli iki finans devinin birleşmesi konusu bir süredir finans piyasalarını meşgul ediyordu. İki bankanın üst düzey yöneticilerinden yapılan açıklamalarda birleşmeye sıcak bakılsa da sürecin uzun olacağı belirtiliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel finans piyasalarında bir süredir iki dev İsviçre bankası UBS ve Credit Suisse’in birleşmesi konuşuluyordu. UBS’in Yatırım Bankası Birimi Başkanı Axel Weber bu birleşmenin yıllar alacağını açıkladı.

Financial News’in haberine göre Weber konuyla ilgili yaptığı bir röportajda iki bankanın birleşmesinin absürt bir durum olmadığının da altını çizdi.

UBS üst düzey yetkilisi, “İki yerel bankanın birleşmeyle ilgili konuşması her zaman büyüyerek gelişen bir durumdur. Fakat bunun gerçekleşmesi fazlasıyla zor. Şu anki noktada böyle bir birleşmenin olmasını beklemiyorum. Bana kalırsa bunun somut bir harekete dönüşmesini görmeden önce tartışması yıllarca sürecek konular olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Credit Suisse tarafında ise görevden ayrılmaya hazırlanan Yönetim Kurulu Başkanı Urs Rohner bir İsviçre gazetesine verdiği röportajda birleşme fikrinin mantıklı olduğu açıklamasında bulundu.

Rohner açıklamasında, “Bu fikrin absürt olduğunu düşünmüyorum. Aslına bakılırsa tam tersi. Her yönetim kurulu başkanı eğer görevini doğru şekilde kavradıysa tıpkı diğer senaryolar gibi bu tip yıldızlar topluluğu oluşturma fikirleri üzerinde zaman zaman düşünür” görüşlerine yer verdi.

Rohner Credit Suisse yönetim kuruluna 12 yıl başkanlık yapmasının ardından görevinden ayrılmaya hazırlanıyor. Tecrübeli bankacının görevini Lloyds Banking Group’un CEO’su António Horta-Osório alacak.

Weber’in başkanlığı 2022’nin başı itibariyle son bulacak.

İki banka da yakın zamanda yeni CEO’lar atadı. Credit Suisse’te kaptan köşküne Thomas Gottstein atanırken UBS CEO’luk görevi için ING’nin patronu Ralph Hamers’i getirdi.

Weber konuyla ilgili Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Yeni bir yönetimimiz var. Benim görev süremin bitmesiyle buradaki yönetim kurulu başkanı da değişiyor. Böyle zamanlarda bu tip tartışmalara girmezsiniz” ifadelerine yer verdi.

UBS Londra’daki ofis sayısını bire indiriyor

 

Credit Suisse 680 milyon dolar ödemek zorunda kalabilir

 

UBS mısırdan kredi kartı üretti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)