BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUBS Londra’daki ofis sayısını bire indiriyor----

UBS Londra’daki ofis sayısını bire indiriyor

UBS Londra’daki ofis sayısını bire indiriyor
07 Aralık 2020 - 13:24 www.finansgundem.com

10 yıl öncesine kadar Londra finans merkezinde 13 ofisi bulunan İsviçre bankası UBS ofis sayısını 1’e indirmeye hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brexit krizi ve korona virüs Londra finansına sert bir etki yaratmayı sürdürüyor. İsviçre bankası UBS Londra’nın merkezindeki binasının kirasını yenilememe kararı aldı. Dev banka Londra’da sadece tek bir ofis bulunduracak.

Financial News’in haberine göre UBS Londra’daki ofislerinin sayısında küçülmeye giderek şehrin merkezindeki ofisinden ayrılacak. Banka söz konusu kararıyla birlikte 10 yılda ofis sayısını 13’ten 1’e indirmiş oldu.

Bankanın Londra’nın finans merkezi bölgesinde bulunan 700 büro alanına sahip Golden Lane ofisi, operasyonlar ve teknoloji birimleri de dahil olmak üzere bankanın işlevlerinde büyük bir destek oluşturuyordu.

Yatırım bankaları ve diğer finansal hizmet organizasyonları ofis harcamalarını kısmak için yeni yöntemler arıyor veya Kovid-19 döneminin sonuna doğru merkezi olmayan binalarını boşaltmayı planlıyor. Yüz binlerce Londralı finans çalışanı pandemi süresince evinde çalıştı ve finans sektörü liderleri çalışanlar için esnek çalışma modellerinin kalıcı olacağı yeni yollar aramayı sürdürüyor.

Credit Suisse Londra finansının en önemli bölgelerinden birisi olan Canay Wharf (Kanarya Rıhtımı) bölgesindeki merkezinin 9 katını kiraya vermeye hazırlanırken Deutsche Bank da gayrimenkul harcamalarını azaltmayı sürdürüyor. Habere göre UBS’in Golden Lane ofisini boşaltma kararı pandemi öncesinde verilmişti.

İsviçre bankası çalışma biçimlerini elden geçirmenin yollarını aramayı sürdürüyor. UBS’in Eski CEO’su Sergio Ermotti temmuz ayında yaptığı açılamada çalışanlarının üçte biri kadarını kalıcı bir şekilde evden çalıştırabileceklerini belirtmişti.

Boris, masadan kalkıyor mu?

BofA Türk bankalarını hedef gösterdi

 

BİST 100 endeksi güne yatay başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)