BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS iş seyahatlerini durduruyor----

UBS iş seyahatlerini durduruyor

UBS iş seyahatlerini durduruyor
06 Aralık 2021 - 16:29 www.finansgundem.com

İsviçre bankası UBS, Omikron varyantı sebebiyle Avrupa’daki sözleşme bankacılarından iş amaçlı seyahat etmemelerini talep etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün Omikron varyantı Londra’daki finans firmalarının ofise dönüş politikalarını yeniden değerlendirmelerine yol açtı. İsviçre bankası UBS, Avrupa’daki sözleşme bankacılarına seyahatlerini kısıtlama talimatı gönderdi.

Financial News’in haberine göre, UBS Avrupa’daki küresel bankacılık birimi çalışanlarına ihtiyati tedbir olarak iş amaçlı seyahat etmemelerini söyledi. Banka genelinde ise yerel hükümetlerin korona virüs yönergelerine uyulmaya devam ediliyor.

Habere göre UBS, bazı Avrupa devletlerine çeşitli seyahat kısıtlamaları uygulandığından dolayı bu tedbirlerin alındığını, eğer seyahatler daha önceden düzenlenmişse bu seyahatlerin devam edebileceğini fakat bunun tavsiye edilmediğini söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Omikron varyantı nedeniyle birçok küresel ölçekli banka personelinin iş seyahatlerine çıkması konusunda giderek daha temkinli davranıyor. Citigroup herhangi bir iş seyahati için yöneticilerin imzasını talep ediyor. JPMorgan ise bankanın yalnızca esas düzeyde önemi bulunan seyahatlerin gerçekleştirilmesine izin verdiği seyahat politikasını koruyor. HSBC geçtiğimiz hafta İngiltere’deki personeline herhangi bir iş seyahati için izolasyon ve test konusunda hükümetlerin rehberliğini izlemeleri talimatında bulundu.

İngiltere Sağlık Güvenliği Teşkilatı verilerine göre Pazar günü itibariyle İngiltere’de 86 Omikron varyantı vakası bulunuyor. Ülkedeki korona virüs önlemleri uyarınca İngiltere’ye giriş yapan herkesin PCR testi yaptırması ve negatif sonuç alana kadar iki gün boyunca kendini izole etmesi gerekiyor. Toplu taşımalar araçları ve dükkanlar için maske şartı da İngiltere’de yeniden zorunlu hale getirildi.

Araştırma şirketi Dealogic verilerine göre bankalar sözleşmeler alanında 2021’de 117 milyar dolarlık rekor bir gelir elde etti. Ancak bu gelirlerin çok büyük bir kısmı Kovid-19 kaynaklı seyahat ve yüz yüze toplantı kısıtlamaları nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirildi. Bununla birlikte, İngiltere hükümetinin Eylül ayında korona virüs önlemlerini gevşetmesiyle birlikte, bankacılar müşterilerle yeniden bağlantı kurmak ve yeni işlerini güvence altına almak için son dönemde seyahatlere geri dönmekteydi.

Üst düzey bankacılar müşterilerle yüz yüze görüşmenin kritik derecede önemli olduğunu ve rekabet baskılarının sözleşme bankacılarını yeniden seyahat etmeye zorladığını belirtiyor.

İngiliz mahkemesinden Uber'in iş modeline veto

 

Araç kiralama şirketleri finteklere karşı temkinli

 

Goldman Sachs’tan Bitcoin teminatlı kredi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)