BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS hisse geri alımlarına 1,5 milyar dolar ayırdı----

UBS hisse geri alımlarına 1,5 milyar dolar ayırdı

UBS hisse geri alımlarına 1,5 milyar dolar ayırdı
20 Ekim 2020 - 14:19 www.finansgundem.com

İsviçre bankası bilanço açıklamasında beklentilerin üzerine çıktı. Banka temettü ödemelerinin Kovid sebebiyle ertelendiği finans ortamında hisse alımlarına 1,5 milyar dolar kaynak ayırdığını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS beklentileri gerisinde bırakan bir üçüncü çeyrek bilançosu açıkladı ve bankanın CEO’su Sergio Ermotti’nin gelecek yıl görevini Ralph Hamers’a bırakacağı süreçte hisse geri alımları için 1,5 milyar dolar ayırdı.

Aynı zamanda dünyanın en büyük servet yönetimi şirketi olan Zürih merkezli UBS bilanço açıklamasını ABD bankalarını takip ederek yaptı. Bloomberg'in haberine göre bilançoda bankanın artan piyasa volatilitesinden ve yüksek işlem tabanlı gelirlerden fayda sağladığı görülüyor. UBS ayrıca beklenmedik bir şekilde özel bankacılık alanında yeni likidite girişleri gördü ve dördüncü çeyrek öngörülerinin belirgin derecede düşük kalmaya devam edeceği belirtildi.

Avrupa’nın en uzun süre hizmet veren banka CEO’larından birisi olan Ermotti, Kovid-19 nedeniyle bankaların giderlerini kıstığı ve konsolidasyon konuşmalarının yeniden alevlendiği sırada UBS’ten ayrılıyor. Bankalardaki ticaret birimleri rallisi kötü kredi beklentilerindeki artışa hazırlıklı olmalarını sağlasa da Avrupa’da yeniden görülen rekor enfeksiyon dalgası ve kısıtlamaların arttırılması ihtimali halefinin bankanın geleceğine ilişkin görünümünü karamsar hale getiriyor.

Vakalardaki son artışın küresel toparlanmayı etkileyebileceği uyarısında bulunan UBS, piyasa düzenleyicilerinin bankaları kriz nedeniyle sermaye tasarrufu yapmaya zorlamaları sonrasında gelecek yıl hisselerini geri almaya başlamak için onay beklediğini açıkladı. UBS ayrıca 2021'de beklenen temettü için yaklaşık 1 milyar dolar ayırdı ve 2019 yılı ikinci dilim ödemelerini 27 Kasım’da yapmayı planladıklarını belirtti.

UBS CEO'su: Şirketinize güveniyorsanız kendi hisselerinizi alın

 

UBS’in üçüncü çeyrek bilançosuna ilişkin kritik rakamları şu şekilde:

2,1 milyar dolar olarak açıklanan net gelir 1,55 milyar dolarlık beklentilerin üzerinde. Küresel servet yönetimi vergi öncesi kârları 1,06 milyar dolar olarak açıklandı ve 912,4 milyon dolarlık beklentileri geçti. Yatırım bankacılığı vergi öncesi karları 632 milyon dolar olarak açıklandı. Beklentiler 177 milyon dolar yönündeydi. Maliyet-gelir oranında hedef %75 ila %78 iken ulaşılan oran %70,4 oldu.

İleriye dönük olarak, banka önceki yıllara göre nakit temettü ve hisse geri alımları arasındaki dengeyi değiştirmeyi planlıyor. Bunun sebebi potansiyel olarak birçok Wall Street rakibinden daha fazla oranda verdiği temettü payını düşürerek geri alımlarda Banka lehine daha fazla esneklik sağlamak olabilir.

Zengin müşteriler bankayı korudu

Ermotti yönetiminde İsviçre’nin en büyük bankası volatilitesi yüksek yatırım bankacılığından bir miktar uzaklaşarak görece daha istikrarlı bir işletme olan servet yönetimine odaklandı. Bununla birlikte zengin müşterilerine kredi verme yönündeki muhafazakar bakış açıları bankanın kredi defterlerinde pandeminin etkilerinin genişleme ihtimalinden korudu. UBS bu çeyrek 89 milyon dolar kredi kaybı açıkladı. Bloomberg anketine göre analistlerin beklentileri 225 milyon dolar seviyesindeydi.

Bankanın net geliri bir yıl öncesine göre ikiye katlandı. Üçüncü çeyrek bilançoları yatırım bankasındaki fon dağıtım işletmesi ve fikri mülkiyet haklarının satışıyla ilgili tek seferlik satışları arttırdı.

Temettü ve hisse geri alımları sorunu Avrupa'da hararetli bir konu haline geldi. Bölgedeki güçlü bankalardan birkaçı, hisse fiyatlarının yeniden canlandırılmasına yardımcı olmak için ödemelerin yeniden sürdürülmesi için kulis yapmaya başlamasına karşın, düzenleyiciler sektörü sermayeyi korumaya çağırdılar. Societe Generale ve Deutsche Bank gibi dev bankaları düzenleyen Avrupa Merkez Bankası'nda, bankaların ödemeleri ne zaman sürdüreceği konusundaki belirsizlik hala devam ediyor.

Ermotti Bloomberg’e verdiği röportajda, "1,5 milyar dolarlık rezervi oluşturarak bu yıl şimdiye kadar ne yapacağımızı vurguluyor olmamız, geri dönüşler konusundaki kararlılığımızın bir kanıtıdır. Zamanlama açıldığından bakıldığında, dünya çapında genel piyasa düzenleyici ortam ve kısıtlamalar göz önüne alındığında 2021'in başlarına kadar bir şey görmenin gerçekçi olmadığını düşünüyorum" dedi.

UBS hisseleri bilanço açıklamasının ardından ZurichX endeksinde erken saatlare %2,8 oranında yükseldi. Dev İsviçre bankasının hisseleri bu yıl %7 oranında düşmüştü.

Dünya Bankası'ndan ortak dijital pazar önerisi

 

Visa’dan dev fintek işbirliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)