BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUBS: En büyük risk daha katı korona virüs önlemleri----

UBS: En büyük risk daha katı korona virüs önlemleri

UBS: En büyük risk daha katı korona virüs önlemleri
21 Ekim 2020 - 12:56 www.finansgundem.com

İsviçre bankası UBS’e göre ekonominin en büyük riski daha katı korona virüs önlemleri

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya üzerindeki ekonomilerde giderek artan kısıtlamalar görülüyor. Bunun nedeni artan korona virüs vakalarına karşı alınan önlemler. Bu durum İsviçre bankası UBS’e göre dördüncü çeyrekte “önemli bir aşağı yönlü risk” olacak.

Bankanın ekonomistlerinden Arend Kapteyn 19 Ekim tarihinde yazdığı bir notta “ABD başkanlık seçimlerini ya da ekonomik teşvik paketini unutun. Giderek artan kısıtlamalar ekonominin yakın dönem için en büyük riski” dedi.

Açıklamalarının devamında “eğer ülkeler ‘zinciri kıran’ karantinalar uygulamaya başlarsa ve bunlar birkaç hafta sürerse, bu dördüncü çeyrekteki büyüme oranını negatife çevirmek için yeterli olur” ifadelerini kullandı. “Zincir kıran” terimi, İngiltere’de popülerlik kazandı ve vaka zincirini kırmak için, kısa ancak çok katı karantina önlemleri anlamına geliyor.

Johns Hopkins University’nin açıkladığı verilere göre, dünya çapında 40,6 milyondan fazla korona virüs vakası görüldü ve en azından 1,12 milyon kişi hayatını kaybetti.

Artan kısıtlamalar

Fransa ve Hollanda’nın da dahil olduğu bazı ekonomiler geçtiğimiz haftalarda korona virüs önlemlerini sıkılaştırdı. UBS Mart ayından bu yana, 42 ülkedeki haftalık kısıtlamaları takip ediyor ve 1 ila 10 arasında bir puan vererek değerlendiriyor.

Bankaya göre, kısıtlamalar tüm çeyrek boyunca bir puan artarsa, gayrisafi yurtiçi hasıla %6 düşüş gösterecek.

Geçtiğimiz ay boyunca İngiltere ve Hollanda, 2.5 puanlık “ılımlı” kısıtlama seviyesinden, 5 puanlık “orta” seviyeye yükseldi. UBS aynı zamanda Çek Cumhuriyeti’nin puanını da 2’den 4,3’e yükseltti. İrlanda ve Fransa ise 1,5 puandan, 4,5 puana çıktı.

Medyan kısıtlama seviyesi Ağustos ayının rakamlarından hafif bir yükselişle 3,5 olarak gerçekleşti. Bu rakam Nisan ayında 8 seviyesindeydi.

Kapteyn, “yine de önlemleri arttıran ülkelerin sayısı artıyor” dedi. Geçtiğimiz hafta 13 ekonomi kısıtlamaları arttırdı ve üç ülke azalttı. Bu da Nisan ayından beri kısıtlama artışlarındaki en yüksek seviye oldu.

Kapteyn’e göre, “kısıtlamaların ne kadar süreyle yürürlükte kalacağını izlememiz gerekecek ancak bu dördüncü çeyrek tahminlerimiz için önemli bir aşağı yönlü risk.”

ABD seçimlerinin Avrupa'ya büyük etkisi görülüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)