BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUBS, dolar kurunda yükseliş öngördü----

UBS, dolar kurunda yükseliş öngördü

UBS, dolar kurunda yükseliş öngördü
20 Nisan 2021 - 14:38 www.finansgundem.com

UBS, cari açığın, vaka sayılarındaki artışların ve küresel salgındaki risklerin kur üzerinde baskıyı artırdığını belirterek, 2021 sonu için dolar/TL tahminini revize etti

UBS tarafından yayımlanan raporda, 2021 dördüncü çeyrek için Dolar/TL tahminini 8,60’tan 9,00’a çıkardığını belirtirken, cari açığın, yurt içinde vaka ve can kayıplarındaki artışların ve küresel salgındaki risklerin kur üzerinde baskıyı artırdığına değindi.

Banka, son gelen imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verisinin, Türkiye ekonomisinin geçen yıldan daha güçlü büyümeye işaret ettiğine değinirken, cari açığın finansmanındaki zorlukların büyümeyi sınırlayabileceğini de vurguladı.

Salgının 2021 yılsonuna doğru düşüşe geçeceğini öngören UBS, bu dönemde ise genişlemeci para politikasının devam etmesini ve koşulların TL’yi rahatlatmasını beklediklerini buna karşın ABD faizlerinde yeniden yaşanacak hızlı bir yükselişin kur üzerinde yeniden baskı oluşturabileceğini belirtti.

Para Politikası Kurulu’nun karar metninden “gerektiğinde ilave sıkılaşma yapılacaktır” ibaresinin çıkarılmasını güvercin bir duruş olarak nitelerken, bunun kalıcı yüksek enflasyona dair endişeleri artırdığını söyledi.

Para politikasının önümüzdeki dönemde enflasyon beklentilerini çıpalamak için yeterince sıkı olup olmayacağına dair belirsizliklerin sürdüğünü dile getiren banka, düşük seviyedeki Döviz rezervlerinin de TL için bir diğer kırılgan nokta olduğuna değindi.

UBS, Türkiye’nin cari açığının bu yıl azalacağını fakat zorlukların süreceğini belirtti. Devam eden Kovid-19 salgınının Türkiye’deki turizm sektörünü sekteye uğratacağının altını çizen kurum, artan enerji fiyatlarının da Türkiye için negatif olduğunu ifade etti.

TL’nin hızlı bir şekilde değer kaybetmesi durumunda kayda değer faiz artışlarının gelebileceğini belirten banka, 2021’in ikinci çeyreği için dolar/TL tahminini 8,00’den 8,30’a güncellerken üçüncü çeyrek için tahminini ise 8,30’dan 8,80’e güncelledi.

2021’in dördüncü çeyreğinde dolar/TL kurunun 9,00 seviyesine ulaşmasını bekleyen banka, 2022’nin ilk çeyreği için kur tahminini 8,90’dan 9,00’a revize etti.

TL'de zayıf seyrin devamı görülebilir

Bankalar dev kripto para talebiyle karşı karşıya

Dogecoin'in piyasa değeri bankaları geçti

Fitch, ABD tahvilleri hakkındaki görüşlerini yeniledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)