BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS CEO’su kripto yatırımlarına ‘hayır’ dedi----

UBS CEO’su kripto yatırımlarına ‘hayır’ dedi

UBS CEO’su kripto yatırımlarına ‘hayır’ dedi
26 Temmuz 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

İsviçre bankası UBS’in CEO’su Ralph Hamers kripto para birimlerinin yatırımcılardan gördüğü talebe rağmen fazlasıyla spekülatif olduğunu ve bu alana temkinli yaklaştıklarını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para birimleri İsviçre bankası UBS’in CEO’su Ralph Hamers’a göre henüz geçerli bir yatırım fırsatı olarak kabul edilecek temel göstergelere sahip değil.

Financial News’in haberine göre Hamers konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dijital varlıklarda artan bir talep görüyoruz. Ancak özellikle kripto alanında oldukça temkinliyiz” ifadelerine yer verdi.

Kripto para biriminin temel değerini nereden sağladığının belirsiz olduğuna dikkat çeken Hamers, “Temkinli olmamızın sebebi bu yatırım fırsatlarından bazılarının temel değerini görmekte hala zorlanıyor olmamız. Bunun bir yatırım fırsatından çok spekülatif bir alan olduğunu hissediyoruz” dedi.

Morgan Stanley, JPMorgan ve Goldman Sachs gibi dev bankaları yatırım ürünleri üzerinden kripto para birimleri alanına erişim sağlarken UBS bu alandan büyük oranda uzak kalmıştı. Ancak İsviçre bankası kripto paraların altında yatan teknoloji olarak bilinen Blockchain alanında bazı hamlelerde bulundu.

UBS, İngiltere'nin merkez bankası dijital para birimi projesinin önemli bir parçası olan sınır ötesi işlemler sorununu halletmek için blockchain kullanan bir banka konsorsiyumu olan Fnality'nin önde gelen destekçilerinden biridir. İsviçre bankası ayrıca bir grup bankanın 2019'da we.trade adlı blockchain tabanlı bir ticaret uzlaşma platformu başlatmasına öncülük etti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2020'nin sonlarında İsviçre bankasının baş yöneticisi olan Hamers, müşterilerin bu alanda kendi başlarına yatırım yapmak isteyip istemelerinden rahatsız olmadığını söyledi. UBS CEO’su, “Eğer müşteriler bu alana belli bir yüzde yatırım yapmak isterlerse bu onların kararıdır. Bir bu konuda fazlasıyla tereddütlüyüz” açıklamasında bulundu.

Goldman Sachs 21 Temmuz'da yaptığı bir araştırmada, küresel olarak aile yatırım ofislerinin yaklaşık %15'inin kripto para birimlerine yatırım yaptığını açıkladı. Yatırım araştırmaları şirketi Fidelity'nin bu hafta başlarında elde ettiği bulgulara göre, her 10 kurumsal yatırımcıdan yaklaşık sekizi dijital varlıkların portföylere dahil edilmesi gerektiğini söylüyor.

Binance kaldıraç limitini düşürdü

 

Credit Suisse casusluk krizini çözdü

 

Bankacılığın geleceğini etkileyen 6 küresel trend

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)