BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarUber, ödemelerde kripto para kabul edecek----

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek
13 Şubat 2022 - 10:06 www.finansgundem.com

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini söyledi.

Akıllı telefon üzerinden hizmet veren bir yolcu taşıma uygulaması olan UBER yeni bir ödeme aracını daha kabul etmeye hazırlanıyor. Hizmetlerine, araç çağırma, yemek teslimi, paket teslimi, kuryecilik, yük taşımacılığı dahil olan UBER, kripto para ile ödemeyi kabul edecek. San Francisco merkezli ulaşım devi UBER’in CEO’su Dara Khosrowshahi, Bloomberg ile yaptığı röportajda kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceğini söyledi. Kısa sürede kripto para ödemelerini kabul edeceklerin belirten CEO, kesin bir tarih vermedi.

Bu arada, bazı büyük şirketler şimdiden kripto para ödemelerini kabul etmeye başladı.
Dijital ödemeler sistemi PayPal , dünyadaki ilk kripto kullanıcılarından biriydi. PayPal, Eylül 2014'te Bitcoin'e katıldı. PayPal'dan kısa bir süre sonra Microsoft , kripto para birimlerinin büyük ölçüde bilinmediği zamanlarda bile Aralık 2014'te Bitcoin'i benimsedi.

Bitcoin'i kabul eden ilk büyük marka Overstock oldu. Amerikan internet perakendecisi, Bitcoin'i PayPal'dan yaklaşık dokuz ay önce benimsedi. CNN'nin 2018 tarihli bir raporuna göre, Overstock aslında bir kripto şirketi.

Geçtiğimiz dönemlerde sıkça popüler kripto para birimi olan Dogecoin hakkında Tweetler de atan Tesla CEO'su Elon Musk, 2022 yılının ilk günlerinde Dogecoini ile bazı Tesla markalı araçların satın alınabileceğini açıklamıştı.

Musk, 2021 yılının Mart ayında da Tesla araçlarının Bitcoin ile satın alınabileceği duyurulmuştu.

İngiliz mahkemesinden Uber'in iş modeline veto

 

Uber'e Brüksel'de yargı darbesi

 

Uber Türkiye'nin ABD'li yetkilisine hapis istemi

 

Brüksel'deki Uber sürücülerinden protesto

 

Mahkemeden Uber sürücülerini sevindirecek karar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)