BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUber 2020'deki kaybını açıkladı----

Uber 2020'deki kaybını açıkladı

Uber 2020'deki kaybını açıkladı
12 Şubat 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

Pandemiden olumsuz etkilenen şirketlerden birisi olan araç çağırma uygulaması Uber, geçen yıl 6.8 milyar dolar kaybetti. Şirket, 2019 yılında 8,5 milyar dolarlık çok daha büyük bir zarar açıklamıştı.

NTV'deki habere göre; Dördüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte şirketin açıkladığı yıllık kayıp, 2019'da kaybettiği 8,5 milyar dolara göre önemli bir düşüşü gösteriyor.

Bir önceki yılın dev zararını azaltmak amacıyla geçen yıl maliyetli girişimlerini elden çıkaran Uber, personel azalttı ve “kârlı büyüme”ye odaklandı. CFO Nelson Chai yaptığı açıklamada, "2021'de kârlılık hedeflerimize ulaşma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Rides yüzde 52 oranında gelir kaybına uğradı

CNN Business'ta yer alan habere göre, 2019 yılına göre biraz daha iyileşme sürecine giren Uber'in gelirinde yine de pandeminin "Rides" işi üzerindeki etkisi nedeniyle azalma oldu. Rides’ın geliri yüzde 52 oranında azalarak 1,5 milyar dolara geriledi.

Şirketin yemek teslimat işi Eats’in geliri ise dördüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 224 oranında artarak 1,4 milyar dolar oldu.

Uber son aylarda teslimat portföyünü büyütmeye çalışıyor. Nitekim temmuz ayında, küçük çaplı gıda teslimat rakiplerinden biri olan Postmates’i 2,65 milyar dolara satın aldı. Şirket geçen hafta da alkollü içecek teslimat startup’ı Drizly’yi satın aldı.

Şirket otonom araç araştırma birimi ve uçan taksi operasyonlarını ise geçen aralık ayında sattı.

Geçmişte ciddi kayıplar yaşayan Uber, koronavirüs etkisiyle geçen yılın ilk yarısında personelinin yaklaşık yüzde 25'ini azaltmıştı.

Uber'e erişim engeli kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)