BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUAEA'dan Zaporijya Nükleer Santrali için 'felaket' uyarısı----

UAEA'dan Zaporijya Nükleer Santrali için 'felaket' uyarısı

UAEA'dan Zaporijya Nükleer Santrali için 'felaket' uyarısı
06 Ağustos 2022 - 21:34 www.finansgundem.com

Zaporijya Nükleer Santrali’nin bulunduğu alana yönelik gerçekleştirilen bombardımana ilişkin konuşan UAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi, Avrupa'nın en büyük nükleer santraline yönelik dünkü bombardımanın çok kaygı verici olduğunu söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Ukrayna ve Rus yetkililerden dünkü gelişmeye ilişkin bilgi alındığını söyledi. Grossi, Ukraynalı yetkililerin, reaktörlerde herhangi bir hasarın meydana gelmediğini, radyolojik bir sızıntının da olmadığını ama tesisin farklı yerlerinde çeşitli hasarların yaşandığını kendileriyle paylaştığını kaydetti.

'Ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır'

"Zaporijya Nükleer Santralinin emniyetini ve güvenliğini tehlikeye atan askeri harekat kesinlikle kabul edilemez ve ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır" diyen Grossi, tesise ya da tesisten dışarıya yönelik herhangi bir ateşli silah kullanımının ciddi sonuçlar doğurabilecek bir felakete yol açabileceğini, bu yüzden böyle bir adımının ateşle oynamak anlamına geldiğini söyledi.

Grossi: Son derece endişeliyim

Grossi, "Avrupa'nın en büyük nükleer santraline yapılan dünkü bombardıman nedeniyle son derece endişeliyim. Bu, Ukrayna ve etrafında halk sağlığını ve çevreyi tehdit edebilecek gerçek bir nükleer felaket riskine işaret ediyor" diye konuştu.

'Her türlü şiddet eylemini kınıyorum'

Tüm tarafları nükleer tesise yönelik azami itidal göstermeleri çağrısında bulunan Grossi, "Zaporijya Nükleer Santrali'nde veya yakınında ya da personeline karşı gerçekleştirilen her türlü şiddet eylemini kınıyorum" dedi.

Grossi, nükleer santralin Ukraynalı yetkililerce Rus güçlerinin denetimi altında işletildiğini anımsatarak, buradaki görevlilere yönelik her türlü baskı ve kısıtlamanın yalnız o kişileri değil santralin de güvenliğini riske atacağını tekrarladı.

'UAEA bir an önce devreye girmeli'

Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde durumun daha da kötüleşmemesi için UAEA'nın bir an evvel devreye girmesi gerektiğini savunan Grossi, bunun nükleer güvenlik ve emniyet açısından çok ihtiyaç duyulan bir adım olacağını, bu hususta tarafların iş birliği ve anlayışını beklediklerini belirtti.

Zaporijya: Avrupa'nın en büyük nükleer santrali

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali Avrupa'nın en büyük nükleer santrali konumunda bulunuyor.

6 nükleer reaktör bulunan ve 5 bin 700 megavatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip olan santral, Ukrayna'daki toplam elektriğin yüzde 20'sini sağlıyor.

Ruslar, 4 Mart'ta ele geçirmişti

Zaporijya Nükleer Santrali, 4 Mart'ta Ruslar tarafından ele geçirilmişti.

Rus kontrolünde olan santralin çevresinde hava saldırıları yaşanıyor. İki ülke bu saldırılar konusunda birbirini suçluyor.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali kontrolden çıktı

 

Herson ve Zaporijya'da Rus vatandaşlığına geçişte kolaylık

 

Zaporijya Nükleer Santrali kapanıyor

 

Zaporijya'da 5 yerleşim birimi kurtarıldı

 

UAEA: Zaporijya'daki gelişmeler endişe verici

 

Zaporijya nükleer santrali geri alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)