BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUAEA ekibi Zaporijya Nükleer Santrali'ni ziyaret edecek----

UAEA ekibi Zaporijya Nükleer Santrali'ni ziyaret edecek

UAEA ekibi Zaporijya Nükleer Santrali'ni ziyaret edecek
24 Ağustos 2022 - 11:23 www.finansgundem.com

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir ekip, inceleme için Ukrayna'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne gönderilecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, Rusya'nın talebiyle yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısında, savaş yüzünden birkaç kez bombalanması üzerine nükleer felaket endişelerinin artmasına yol açan Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya konusunda açıklama yaptı.

'Bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz'

Nükleer santralin içindeki ve çevresindeki tehlikeli gelişmelerle ilgili endişelerini ifade eden DiCarlo, UAEA'dan bir ekibin inceleme için Zaporijya'ya gönderilmek üzere hazırlandığını bildirdi. DiCarlo, sayısız çağrılara rağmen tesiste endişe verici olayların devam ettiğini belirterek "Bu tür olaylar devam ederse veya artarsa ​​bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz" diye konuştu.

'Bölge silahsızlandırılmalı'

Birliklerin derhal geri çekilmesi ve bölgenin silahsızlandırılması çağrısı yapan DiCarlo, Rusya ve Ukrayna'ya, BM nükleer gözlemcilerinin tesise acil, güvenli ve sınırsız erişebilmesini sağlamaları çağrısında bulundu.

DiCarlo, Zaporijya veya Ukrayna'daki diğer nükleer tesislerde ortaya çıkabilecek olası bir hasarın bütün bölge açısından "feci sonuçları" olacağını açıkladı.

Rusya, 4 Mart'ta nükleer tesisin kontrolünü ele geçirmişti. Moskova ile Kiev tesise yapılan saldırılara ilişkin birbirini suçluyor.

Zaporijya'da olası bir felaketin sonuçları neler olur

Rusya'dan Zaporijya açıklaması

Zaporijya bölgesindeki Kuşugum köyüne füze saldırıları

UAEA'dan Zaporijya Nükleer Santrali için 'felaket' uyarısı

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali kontrolden çıktı

Herson ve Zaporijya'da Rus vatandaşlığına geçişte kolaylık

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)