BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUAEA Başkanı, nükleer yardım için Ukrayna'ya gitti----

UAEA Başkanı, nükleer yardım için Ukrayna'ya gitti

UAEA Başkanı, nükleer yardım için Ukrayna'ya gitti
29 Mart 2022 - 14:20 www.finansgundem.com

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Başkan Grossi'nin, savaş bölgesinde nükleer güvenlik ve emniyetin sağlanması için gerekli olan yardımların yapılabilmesi adına Ukrayna'ya gittiğini açıkladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliği ve emniyeti için ihtiyaç duyulan yardımları sağlamak üzere bölgeye gitti.

Ajansın açıklamasında, Grossi'nin ziyaret amacının, bu ülkenin nükleer tesislerine acil güvenlik ve emniyet desteğine başlanması olduğu belirtilerek, söz konusu desteğin, Ajans uzmanlarının tesislere gönderilmesi, izleme ve acil durum ekipmanları dahil hayati güvenliğe ilişkin malzemelerin sevk edilmesini kapsadığı aktarıldı.

Grossi'nin değerlendirmelerine de yer verilen açıklamada, bu ziyaret kapsamında kendisinin ülkedeki santrallerden birine gideceği de bildirildi.

'Ukrayna Avrupa'nın en büyük nükleer enerji programlarından birine sahip' 

UAEA Başkanı Grossi, "Ukrayna güvenlik ve emniyet gerekçesiyle yardımımızı talep etti. Şimdi bunu teslim etmeye başlayacağız. Ukrayna, Avrupa'nın en büyük nükleer enerji programlarından birine sahip. UAEA'nın, emniyet ve güvenliğin sağlanmasının gerekli olduğu yerlerde bizatihi bulunması önem taşımaktadır. Artık gerekli desteği vermeye hazırız." dedi.

Rafael Mariano Grossi, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından kısa süre sonra Ukrayna'daki nükleer tesislere yönelik derin endişe ve kaygılarını dile getirmiş, bir an evvel bu ülkeye beraberindeki heyetle yardım ve destekte bulunmak üzere gitmek istediğini söylemişti.

Rusya, nükleer silah senaryosunu açıkladı

Belçikalılardan nükleer santrallere destek

Rusya, yine nükleer tesisi vurdu

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan 'nükleer' açıklama

UAEA: Zaporijya'daki gelişmeler endişe verici

UAEA Başkanı: En kısa sürede Çernobil'e gitmek istiyorum

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)