BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUAEA Başkanı Grossi: Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki tehlikeli durum düzelmedi----

UAEA Başkanı Grossi: Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki tehlikeli durum düzelmedi

UAEA Başkanı Grossi: Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki tehlikeli durum düzelmedi
29 Mart 2023 - 16:48 www.finansgundem.com

UAEA Başkanı Grossi Zaporijya Nükleer Santrali’ndekİ tehlikeli durumun düzelmediğini, yakınlardaki çatışmaların yoğunlaştığını belirtti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, Zaporijya Nükleer Santrali’ni ziyaret etti. Santraldeki tehlikeli durumun düzelmediğini, yakınlardaki çatışmaların yoğunlaştığını belirten Grossi, Rusya ile Ukrayna arasında güvenlik anlaşması imzalanması konusunda çalıştığını vurguladı.

UAEA Başkanı Rafael Grossi, Ukrayna’nın Enerhodar şehrinde yer alan ve Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali’ne ziyaret gerçekleştirdi. Santraldeki durumu gözden geçirmek üzere Rusya’nın kontrolündeki tesise gelen Grossi’ye Rus ordusu eşlik etti. Grossi santralde Rus Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu. Santrali korumak ve muhtemel bir nükleer felaketi önlemek için Rusya ile Ukrayna arasında güvenlik anlaşması imzalanmasına aracılık etmek istediğini belirten Grossi, "Hiçbir şekilde vazgeçmiyorum. Aksine çabalarımızı arttırmamız, devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Santraldeki tehlikeli durumun düzelmediğini, santralin yakınlarındaki çatışmaların yoğunlaştığını vurgulayan Grossi, "Tüm tarafların onaylayacağı gerçekçi önlemler hazırlamaya ve teklif etmeye çalışıyorum. Felaketten kaçınmalıyız. Ben iyimserim ve bunun mümkün olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Grossi, santrali ilk kez geçtiğimiz Eylül ayında ziyaret etmişti. Zaporijya Nükleer Santrali, Rusya’nın işgalinden önce Ukrayna’nın ulusal elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini oluşturuyordu.

UAEA Başkanı'ndan Zaporijya'da 'güvenli bölge' açıklaması

 

Zaporijya'da ağırlıklı olarak obüsler kullanılıyor

 

Zaporijya Bölge İdaresi: Ukrayna ordusu güneye taarruz için saldırı grubu oluşturuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)