BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTwitter yasağı kişisel Youtube ulusal konu----

Twitter yasağı kişisel Youtube ulusal konu

Twitter yasağı kişisel Youtube ulusal konu
04 Nisan 2014 - 04:49 www.finansgundem.com

BM temasları nedeniyle New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Twitter ve Youtube yasakları için böyle konuştu

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk gazetecilerin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Twitter yasağının neden kalkmadığı soruna “Twitter yasağı özel bir konu, YouTube yasağı ise ulusal güvenlik konusu.

Bu özgürlüklerin kısıtlaması olarak algılanmamalı” şeklinde cevapladı. Davutoğlu’nun Twitter blokajının kaldırılmasından önce yaptığı açıklamalar şöyle:

Mahkeme kararı: “Hukuk sisteminin işleyişi var. Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar, böyle bir hukuki karardır. Kendi hukuk sistemi içinde durum farklı, bunu tartışırız ve değerlendirmesini yaparız. Dışarıdaki bir uluslararası şirket, iç hukumuza saygı göstermek zorundadır. Herhangi bir şekilde özgürlük kıstlamasına yönelik bir adım olduğu tezi yanlıştır. Başka ülkelerde de gayri resmi bir dinleme olduğunda her ülke kendi tedbirini alır.
Suriye: Suriye’de gelişmeler bir savaşın çok ötesine geçmiştir. Son olarak 2 hafta önce Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası angajman kuralları gereği Suriye uçağı düşürmesi söz konusu. Bizim için çok ciddiyetle takip edilmesi gereken bir husustur.

Suriye’deki Keseb çatışması: Keseb için özel bir hazırlığa gerek yok. Türkiye insani konular söz konusu olduğunda Türkiye etnik ya da hiç bir mezhep ayrımını kabul etmez. Arap, Türk kim gelirse gelsin sınırlarımızın açık olduğunu açıkladık. Ben Ermeni Patriğini de ziyaret ettim. Oradaki yakınlarınız zor durumda kalırsa Türkiye’nin her türlü yardıma hazır olduğunu söylemiştim.”

Güvenlik Konseyi adaylığı: Davutoğlu, New York’ta Türkiye’nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğine adaylığı için temaslar gerçekleştiriyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorumcu04 Nisan 2014 06:54

    youtube'a bir video yüklenecek, video istihbarat ve hükumet yetkililerin gizli görüşmeleri hakkında olacak, sonra sen hükumet olarak youtube'dan o videoyu kaldırmasını isteyecek ve 4 saat içinde derhal tüm youtube.com a erişimi yasaklayacaksın ama sadece kendi ülkende, bu arada diğer ülkelerde hala o video/ses kaydı erişilebilir olacak. yani sadece senin ülkende yasak olacak. yabancılar her istediklerinde o videolara erişebilecekleri halde(üstelik bir kısmında altyazı da varmış) sen sadece Türklere o videoları yasak edeceksin ve yasaklamazsam ulusal güvenliğim tehlikeye girecek diyeceksin. ya kardeş, ulusal güvenlik zaten yabancı ülkelere karşı korunan birşey. onların erişimi varken senin vatandaşlarının erişiminin kapatılmasının ulusal güvenlikle ilgili nasıl bir faydası olabilir? buna kim inanır?