BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTwitter için 7.1 milyar dolar destek buldu----

Twitter için 7.1 milyar dolar destek buldu

Twitter için 7.1 milyar dolar destek buldu
05 Mayıs 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

Elon Musk, Twitter'ın finansmanı için Larry Ellison, Binance ve Sequoia Capital'i içeren bir grup yatırımcıdan 7.14 milyar dolarlık fon sağladı.

Twitter'ı 44 milyon dolara satın alan Elon Musk'ın finansman arayışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Satın alım süreci finanse edebilmek için birçok yatırımcı ile görüşen Musk, Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison ve Sequoia Capital’i içeren bir grup yatırımcıdan 7.14 milyar dolarlık fon sağladı.

Yatırımcılar arasında Binance borsası da bulunuyor. Binance'ın 500 milyon dolar yatırım taahhüdü verdiği bildirildi. Binance CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından bir paylaşımı alıntılayarak "Davaya küçük bir katkı" yorumunda bulundu.

Diğer yandan Sequoia Capital 800 milyon dolar, Fidelity 316 milyon dolar, Andreessen Horowitz de 400 milyon dolarlık taahhüt mektubu verdi.

Tesla’nın yönetim kurulu üyesi ve kendini Elon Musk’ın yakın arkadaşı olarak tanımlayan Larry Ellison, finansman için 1 milyar dolar taahhüt etti.

Musk’ın diğer girişimi The Boring Company’nin de yatırımcısı olan Katar Holding ve Dubai merkezli Vy Capital de yatırımcı grubunun bir parçası.

Ayrıca başlangıçta satın almaya karşı çıkan Suudi Arabistanlı yatırımcı Prens Alwaleed bin Talal da 1,89 milyar dolarlık hissesini nakde çevirmek yerine anlaşmaya dahil etmeyi kabul etti.

Böylece Musk’ın 21 milyar dolarlık finansman taahhüdü de 27,25 milyar dolara revize edildi.

Musk, şirketin eski başkanı Jack Dorsey de dahil olmak üzere Twitter’ın mevcut hissedarlarıyla önerilen satın alma işlemine katkı sağlamak için görüşmelere devam edecek.

Bill Gates'ten Elon Musk'ın Twitter'ına olay sözler!

 

Musk, Twitter'ı ücretli yapacak

 

Elon Musk'a Twitter için başvuru yağıyor

 

Twitter bilançosunu açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)