BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTwitter anayasaya giriyor----

Twitter anayasaya giriyor

Twitter anayasaya giriyor
15 Temmuz 2013 - 02:59 www.finansgundem.com

Siyasi partilerin üzerinde anlaştığı Anayasa’nın 48 maddesi arasında ‘’İnternet’’ de var. İnternet haberleşmesi gizli olacak

Sanal Alem ilk kez Anayasa’ya girdi. Siyasi partilerin üzerinde anlaştığı Anayasa’nın 48 maddesi arasında, ‘’İnternet’’ de bulunuyor. Bu maddeye, ‘’İnternet aracılığıyla yapılan haberleşmenin gizliliği esastır’’ hükmü konuldu.
Gezi olayları sırasında çokça tartışılan sosyal medya ve internet Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından da değerlendirildi ve Anayasa maddesi haline getirildi. AKP-CHP-MHP ve BDP’nin benimsediği madde, ‘’Bilgiye erişim hakkı ve bilişim özgürlüğü’’ başlığı altında düzenlendi. Yeni Anayasa maddesi TBMM’de benimsenip yürürlüğe girerse, internet düzenlemesi şöyle olacak:
‘’Herkes, bilgiye, internete ve diğer elektronik iletişim ortamlarına serbestçe erişim hakkına sahiptir. Devlet, bu hakkın etkin ve adil  biçimde kullanılması için gerekli düzenlemeleri yapar. İnternet aracılığıyla yapılan haberleşmenin gizliliği esastır ve herkes paylaştığı kişisel verinin korunmasını; düşünce ve kanaatlerinin gizliliğine saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir.
İnternet ve diğer elektronik iletişim ortamlarına erişim hakkı özel yaşam ve aile yaşamının gizliliği ile kişisel verilerin korunması, haberleşme özgürlüğü, bilgiye erişim hakkı, düşünceyi açıklama ve basın özgürlüğü ve sözleşme özgürlüğüne, çocukların cinsel sömürüye karşı korunmasına ilişkin anayasal esaslar dikkate alınarak kanunla düzenlenir.’’
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semih16 Temmuz 2013 15:26

    millet vekilleriyle şu anki gençlik arasında çağ farkı var artık gençleşmeli millet vekilleri yaşlılar bu işe ayak uyduramıyor belli koltuklarda uyuyup kalıyorlar en ufak şeyde kavga edip küfür ediyorlar .bunlar bi daha seçilmemeli.

  • İşte gezi15 Temmuz 2013 08:51

    Twıtter gezi eylemlerinde büyük rol oynadı ve başarılı geçti ve hala devam ediyor. Akp'liler tarafında atılıp tutulan sanal alem haberleşmesi ciddiye alındı şaşırtıcı.