BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTVF’den kamu bankalarına 111,7 milyar liralık sermaye desteği----

TVF’den kamu bankalarına 111,7 milyar liralık sermaye desteği

TVF’den kamu bankalarına 111,7 milyar liralık sermaye desteği
30 Mart 2023 - 21:52 www.finansgundem.com

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'na 111,7 milyar liralık sermaye desteği sağlayacak

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar lira artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını duyurdu.

TVF sitesinden yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"TVF'nin finansal piyasalarda istikrar ve derinliği destekleme misyonu doğrultusunda Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO'nun sermaye yapılarının güçlendirilmesi amacıyla çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmalar tamamlandı.

ÇEKİRDEK SERMAYE ARTIRIMI

Bu kapsamda, Ziraat Bankası A.Ş'ye 49,7 milyar lira ,Türkiye Halk Bankası A.Ş.'ye 30 milyar lira ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.'ya 32 milyar lira çekirdek sermaye artırımı yapılmış olup, TVF'nin Türkiye Halk Bankası A.Ş'deki ortaklık payı yüzde 87,7’den yüzde 91,5'e, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O’'daki ortaklık payı ise yüzde 64,8’den yüzde 74,8'e yükselmiştir.

KAMU BANKALARININ, KÜRESEL DALGALANMALARA KARŞI DİRENCİ ARTIRILDI

Gerçekleştirilen güçlü sermaye artışı ile kamu bankalarının sermaye yeterlilik rasyolarının iyileştirilmesinin yanı sıra, küresel piyasalarda yaşanabilecek dalgalanmalara karşı bankaların finansal gücünün artırılması ile büyüme stratejilerine katkı sağlanması, reel sektörün desteklenmesi ve ülkemizde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın finansman ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir.

FİNANSMAN NEREDEN SAĞLANACAK?

Söz konusu işlemin finansmanı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ikrazen ihraç edilen özel tertip Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin piyasa rayicinden bankalara satışından elde edilecek nakitle karşılanacaktır."

Varlık Fonu'nun Halkbank'taki payı yüzde 91'i aştı

 

Varlık Fonu'ndan Vakıfbank ve Halkbank'a 62 milyarlık destek

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin Korkmaz31 Mart 2023 13:07

    Gerçekten dövize talep çok fazla. Döviz büfelerinde ve kuyumcularda 1000 Euro bulamadım. Bankalardan almak da mümkün değil. Makas aralığı çok yüksek. Satmak istemiyorlar.

  • Mustafa KOCA30 Mart 2023 22:15

    Matbaa fazla mesai yapıyor sorun olmaz. Elinde fligramlı kağıdın varsa istediğin kadar para basabilirsin. Vatandaş bunu biliyor. Yaklaşmakta olan fırtına yüzünden ne vatandaş ne de şirketler döviz bulamıyor.