BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTVF Genel Müdürü: Varlık Fonu’nu ailem de anlamadı----

TVF Genel Müdürü: Varlık Fonu’nu ailem de anlamadı

TVF Genel Müdürü: Varlık Fonu’nu ailem de anlamadı
17 Ekim 2019 - 11:58 www.finansgundem.com

TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez Varlık Fonu'nu ailesi dahil bir çok kişinin henüz anlayamadığını belirtirken “TVF banka değildir, hazine değildir, merkez bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir” diye konuştu.

Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) bağımsız denetim raporları, kurulduğu 2016 yılından bu yana ilk kez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu.

2016 ve 2017 yılı denetim raporlarının tartışıldığı komisyonda 2018 yılı raporları da istendi. TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, 2018 yılı denetim raporlarını da kasım ayına kadar Meclis'e getireceklerini belirtirken MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, TVF'nin bir kamu kurumu olduğunu, bu nedenle denetimin bağımsız kurumlarca değil kamu adına denetim yapan Sayıştay tarafından yapılması gerektiğini, bu konuda adım atılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Varlık Fonu raporlarını dün Meclis’e sundu

Geçen yılın ekim ayından bu yana sürekli ertelenen TVF'nin denetim raporlarını TBMM'ye sunumu nihayet dün yapıldı. Sunumu Sönmez ve teknik ekibi gerçekleştirdi. Ancak CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, TVF faaliyetlerinin genel müdür değil, karar alıcı konumda bulunan dönemin yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yeni yönetim kurulu başkan vekili Berat Albayrak ve kurul üyelerinin sunması gerektiğini söyledi.

Genel Müdür Sönmez, TVF'yi ailesi dahil bir çok kişinin henüz anlayamadığını belirtirken milletvekillerine TVF'yi “TVF banka değildir, hazine değildir, merkez bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir” diyerek anlatmaya çalıştı. (Erdoğan Süzer/Sözcü)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eeee17 Ekim 2019 14:19

    Peki nedir destekleme fonumu

  • Hüseyin YILDIRIM17 Ekim 2019 13:15

    Aslında varlık fonunun sade vatandaş tarafından anlaşılmaması kabul edilebilir.Ancak kabul edilemez olan şey varlık fonunu bu fonu yönetenler ve teknokrat ve siyasilerin de bir şey anlamadıklarıdır.Zira anlamış olsalar çok daha farklı yönetilir ve yönetenlerin seçimi de daha bağımsız ama konunun doğrudan ilgilileri tarafından seçilmesi ile belli olur idi.Bu fonun ne olduğu,ne amaçla kurulduğu ve diğer hususlarda de daha şeffaf ve sade olmalıdır.En önemlisi bu fonun ve fona dahil kurum ve kuruluşların bilançolarının/bütçelerinin harcamalarının özellikle ŞAYIŞTAY tarafından TBMM adına denetleniyor olması,denetleme sonuçlarının da açık olarak TBMM ne sunulması çok ama çok önemlidir.Fon yönetim kurulu seçiminin de bizzat TBMM tarafından seçilmesi fonun yönetimi için de önem arz etmektedir.Aksi halde kendin pişir kendin ye olur ki bu çok tehlikelidir.Yönetilen bir kurum değil birçok kurumdur ve adından da anlaşılacağı üzere TÜRKİYE VARLIK FONU TÜRK MİLLETİNİN MALIDIR.