BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTÜSİAD'ın acı toplantısı----

TÜSİAD'ın acı toplantısı

TÜSİAD'ın acı toplantısı
24 Ocak 2016 - 07:08 www.finansgundem.com

İlk kez genel kurulunu şubat ayına alan TÜSİAD’ın ayın 11’inde yapılacak toplantısı, kuruluşun en zor buluşmalardan biri olacak

 TÜSİAD’ın ayın 11’inde yapılacak toplantısı, kuruluşun en zor buluşmalardan biri olacak. Bunun nedeni, Koç Ailesi’nin TÜSİAD için özel bir anlam taşıyor olması. Hayata çok erken veda eden Mustafa Koç, ilk kez  toplantıda yer alamayacak.

“Abdullah Lokantası’nda kurucularla birlikte son bir toplantı yaptık. Ayrılırken Vehbi Bey koluma girdi ve bana ‘Desene bugün fikir üreten bir fabrika kurmaya karar verdik, dedi...”

Hürriyet'in haberine göre, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 1971 yılındaki kuruluş öyküsünü bu şekilde anlatan Feyyaz Berker’in söz ettiği bu son toplantıdaki kurucular Nejat Eczacıbaşı, Sakıp Sabancı, Selçuk Yaşar, İbrahim Bodur, Osman Boyner ve Vehbi Koç’tu.

Ekonomik olaylara ilişkin önerilerde bulunmak amacıyla kurulan ve adı uzun yıllar “Patronlar Kulubü” olarak anılan TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı’nı, kurulduğu 1971 yılından 1979’a kadar Vehbi Koç yaptı... Ardından Rahmi Koç, 1986’dan sonra, önce İstişare Konseyi’nin başkan yardımcılığını, ardından da başkanlığını üstlendi. TÜSİAD’ın 2005 ile 2010 yılları arasındaki Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç’tu...
Ali Koç ise TÜSİAD’da halen başkan yardımcısı... 
Yani Koç Ailesi, TÜSİAD için özel bir anlam taşıyor. 
İşte bu nedenle ilk kez genel kurulunu şubat ayına alan TÜSİAD’ın 11’inde yapılacak toplantısı en zor toplantılardan biri olacak.
Hayata çok erken veda eden ve bugün toprağa verilecek olan Mustafa Koç ilk kez toplantıda yer alamayacak. 

GENEL KURUL ŞUBATTA

Bu arada TÜSİAD’ın genel kurulu, kurulduğu tarihten beri her yıl ocak ayında gerçekleşirdi. Bu yıl şubat ayına ertelendi. Merak ettim, sordum... Bundan sonra genel kurul artık hep şubat ayında olacak. Bu yılki tarih 11 Şubat. 
Konuk katılımcı ise Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. TÜSİAD üyelerinden gelen talep üzerine genel kurulun bu tarihe sarkmasının nedeni, hem sömestr tatili, hem de Davos’taki toplantılar.
TÜSİAD üyeleri, yıllardır Davos’un sıkı takipçileri arasında yer alır. Geçen yıl yapılan genel kurulda bu sıkıntı net yaşanmıştı. Birçok üye, hatta başkan yardımcılarından bazı isimler Davos’u seçtiği için, genel kurul toplantısında hazır bulunamamıştı. 
Bu düzenleme ile artık birçok işadamı Davos’un ardından aileleriyle Avrupa’da sömestr tatiline devam edecek. Rahmetli Mustafa Koç’un planı da buydu. 
Allah ailesine sabır versin!
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)