BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'dan önemli mesajlar----

TÜSİAD'dan önemli mesajlar

TÜSİAD'dan önemli mesajlar
17 Nisan 2014 - 10:31 www.finansgundem.com

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Ankara'da toplandı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Abdullah Gül önemli açıklamalarda bulundu

17 Aralık sürecinde Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerinin hedefi olan TÜSİAD toplantısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.

Erdoğan ve hükümet üyelerinin katılmadığı toplantıda Abdullah Gül'ün ne tür bir konuşma yapacağı merak konusuydu.

Gül konuşmasında iş adamlarıyla güven tazeledi. Seçim öncesi yaşanan siyasi gerilimlerden endişe etmemeleri uyarısında bulunan Gül, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim sürecinde yaşanacak olasığı siyasi krizlerden de endişe etmeyin çağrısında bulundu.

Gül, "Moralinizi bozmayın. İşinize gücünüze bakın" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şunları söyledi:

''Şüphesiz ki esas çatı kuruluşumuz TOBB başta olmak üzere bütün iş alemini özellikle yurtdışı gezilerimde hep davet ediyorum. Türkiye'nin kalkınmasının ana motoru özel sektördür. Sizlerin başarısını ülkemizin başarısı olarak gördüğüm için her zaman destekliyorum. Geçmişi en iyi bilen sizlersiniz siz işadamlarısınız. İşadamları eli taşın altında olan insanlardır. Sıkıntıları da başarıları da en iyi siz bilirsiniz.

EN ÖNEMLİ SINAV

Türkiye birçok krizden ders alarak yoluna devam ediyor. 2001 krizinden sonra reformlarla Türkiye'yi yeniledik. Ekonomik ve hukuk reformları el ele devam etti. Türkiye'yi nasıl ileri taşıyacağımızı konuşmamız gerekiyor. Bugün Türkiye'de tartışılan çeşitli kanaatler var. Bunların hepsinin geçici olduğunu bilmeniz gerekir bunların gecici olduğunu düşünüyorum. Türkiye artık alt orta gelirli bir ülke değil. Bugün üst orta gelirli bir ülkeyiz. Ama amacımız böyle devam etmek değil. Böyle devam edebiliriz aslında. Ama hepimizin hedefi daha yüksek gelirli bir ülke haline gelmek.Devlet sistemi içerisinde Anayasa, kanunlar bağlayıcıdır. Devlet sistemi içerisinde ayrı devletler, ayrı oluşumlar, referanslarını başka yerlerden alan dayanışmalar kesinlikle söz konusu olamaz. Türkiye'nin şeffaflaşması hukukun eşit bu çerçeve içerisinde uygulanması Türkiye'nin yüksek gelirli ülke olma yolundaki en önemli sınavlarıdır.

PANİĞE KAPILMAYA GEREK YOK

Türkiye'ye duyulan güven yabancı sermayeyi artırdı. AB üyeliği için müzakere süreci ciddi şekilde yürütülmeli. Türkiye'nin enerjisini boşa harcamamak gerek. Mahalli seçimlere büyük katılım olduğunu gördük. Önümüzde seçimler var diye paniğe kapılmaya gerek yok. Demokrasilerde çoğulculuk her şeyin başıdır. Önemli olan tartışmaların sertleşmemesi ve kutuplaşmamak.

KARAMSARLIĞA GEREK YOK

Moral motivasyon her alanda çok önemli. Seçim döneminin ne kadar sert ve gergin olduğunu hep beraber yaşadık. Ama Türk siyasi geleneği böyle. Tabii ki gelişmiş ülkelerde bu tip gelenekler yok. Ben inanıyorum ki bizde de bunlar değişecektir. Bunların kimsenin moralini bozmaması gerekir. İstikrar ve güven ortamı ancak ülkeyi büyütebilir. Önümüze başka seçimler var diye karamsarlığa kapılmamak lazım.

MORALİNİZİ BOZMAYIN, İŞİNİZE GÜCÜNÜZE BAKIN

Daha önce ortaya çıkarılan suni krizler, yeni kurallar ve düzenlemeler getirdi ve her şey belli. O yüzden herkesin işine gücüne bakması lazım. Siz moralinizi bozmayın, işinize gücünüze odaklanın. Türkiye'nin geleceğinden parlaklığından şüphe etmiyorum. AB yoluna TÜSİAD'ın ne kadar sahip çıktığını biliyorum. O yüzden hepinizi tebrik ederim.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)