BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'dan Çin'i anlama ziyareti----

TÜSİAD'dan Çin'i anlama ziyareti

TÜSİAD'dan Çin'i anlama ziyareti
27 Mayıs 2014 - 09:54 www.finansgundem.com

ÜSİAD Yönetim Kurulu iş fırsatlarını araştırmak üzere Çin’de temaslarına başladı. TÜSİAD Başkanı Yılmaz Çin’i anlamak için geldiklerini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, liderliğindeki Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) iş fırsatlarını araştırmak ve iş birliklerini artırmak üzere Çin’de. Başkan Yılmaz’ın yanı sıra TÜSİAD Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Boyner’in de katıldığı iş seyahati aslında önümüzdeki dönem Çin’in dünya ekonomisindeki rolü de düşünüldüğünde çok önemli.
TÜSİAD’ın davetlisi olarak geldiğimiz seyahatte Yılmaz, Türkiye’nin global dünyaya açılmak isteyen Çinli şirketler için önemli olduğunu belirterek, “Türkiye, 1.5 milyar nüfuslu bir pazarın ortasında. Üstelik buradaki altyapı, yatırımları destekleyecek seviyede. Çin’i en yetkili isimlerden dinlemek, Çin’i anlamak için buradayız” dedi.
Ziyaretin ilk durağı olan Pekin’de Yılmaz ve beraberindekiler, Avrupa Birliği Çin Ticaret Odası, Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi, Ticaret Bakanlığı, Çin Girişim Konfederasyonu, Çin Yatırım Kuruluşu yetkilileriyle bir araya geldi.
Ziyaretlerindeki konuşmasına TÜSİAD’ı anlatarak başlayan Yılmaz, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilere sadece iş olarak değil, stratejik bakılması gerektiğini ifade etti. Yılmaz Türkiye’nin global dünyaya açılmak isteyen Çin şirketleri için önemli olduğunun altını çizdi.
 
TÜRKİYE’DE İMKAN VAR
 
Çinli gazetecilerle de bir araya gelen Yılmaz, Türkiye’deki insan kaynağının da çok iyi olduğunu ve modern teknolojileri kullanabildiğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Türkiye, yabancı yatırımcılar için önemli imkanlar sağlıyor. Bu imkanlardan Çinli dostalarımızın da yararlanarak Türkiye ekonomisinde yer alabileceklerini düşünüyorum. Diğer taraftan Çin büyük bir pazar ve yaptığı reformlarla, istikrarla büyüyen, gelişen bir ülke. Üyelerimizin Çin’de yatırım yaparak, Çin ekonomisi içerisinde yer almasını istiyoruz.” Yılmaz, Türkiye’de bazı projelere devlet garantisi geldiği için Çinli firmaların Türkiye’ye yatırım konusunda rahat olabileceklerini söyleyerek Türkiye’nin geçen yılki yüzde 4 ile en fazla büyüyen ülkelerden biri olduğunu bildirdi.
 
‘HER AN DEĞİŞİR’
 
Çin Ticaret Odası (EUCCC) Başkanı Jeorg Wuttke, Çin’i anlamanın zor olduğunu, ülkede gündemin 1 haftada bile değişebileceğini söyledi. Wuttke en son Boston Consulting ve Mc Kinzey’in devletle iş yapmasının yasaklandığına dikkat çekti. İşte Wuttke’nin gözünden Çin’de son durum:
- Ülkede işçi ve girdi fiyatları arttı. Enerji maliyetindeki artış yüzde 60. Artık Çin’in ucuz ülke olmaktan çıktı.
- Çin’deki bu maliyet yükselişinden Türkiye faydalanabilir. Bazı ülkeler Çin’deki faaliyetlerini Avrupa’ya, Türkiye’ye kaydırabilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)