BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTÜSİAD'da gözler salı gününde----

TÜSİAD'da gözler salı gününde

TÜSİAD'da gözler salı gününde
07 Haziran 2014 - 02:36 www.finansgundem.com

Muharrem Yılmaz, istifasının ardından TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle ilk kez salı günü bir araya gelecek

Muharrem Yılmaz'ın TÜSİAD'ın tarihinde bir ilki gerçekleştirerek istifa etmesinin ardından dernek yönetiminin kimi başkan seçeceği henüz belli değil. Ancak yönetim kurulu Yılmaz'ın istifası sonrası ilk kez salı günü toplanıyor. Jale Özgentürk, TÜSİAD'a yeni başkanın kim olacağıyla ilgili ulaşan bilgileri Hürriyet'te yazdı. İşte o yazı: 

TÜSİAD’ta Muharrem Yılmaz’ın istifasıyla boşalan başkanlık konusunda üyelerin görüş alışverişleri sürüyor. Kararın acele değil bir hafta içinde alınacağı belirtilmişti. Başkan yardımcıları bu kapsamda ilk toplantı için salı günü yönetim turulu üyelerine toplantı çağrısı yaptı. Toplantıda Muharrem Yılmaz hem veda edecek hem de gelişmeleri anlatacak. Bu toplantıdan sonra ise başkanlık için durum netleşecek. Dün konuştuğum Muharrem Yılmaz, “Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla gelişmeleri konuşacağım. Durumu onlara anlatacağım” diyor.

OLAĞANÜSTÜ ZİYARETLER

Yönetim kurulu üyeleri de gelişmeleri detaylı olarak dinlemek istiyor. Çünkü TÜSİAD için bu olay bir ilk. Başkanlık seçimi konusunda prosedür belli ancak bugüne kadar istifa olayıyla hiç karşılaşılmadığı soğukkanlı hareket etme kararı alınmıştı. TÜSİAD’ın eski başkanları,  kurucuları ve yönetim kurulu üyeleri arasında telefon trafiği ve sohbetlerle yol haritalarını belirlemeye çalışıyor. Bu sohbetlerden biri önceki akşam Haluk Dinçer’in evinde biraraya gelen bazı Başkanlar Konseyi üyeleri arasında gerçekleşti. Dün ise bir grup konsey üyesi Cem ve Ümit Boyner’in Ayvalık Cunda’daki evinde biraraya geldi. İki ziyaret de sürpriz istifadan önce planlanmıştı ancak bu gündemin ortasında gerçekleşince “olağanüstü” yorumlarına neden oldu.. 

ŞAŞKINLIK AĞIR BASIYOR

Konsey üyeleri biraraya gelir de istifa konuşulmaz mı? Tabii ki en önemli konu buydu. TÜSİAD’ın önemli isimleri Yılmaz’ı haksız görmekten “kırılgan ve duygusal” olarak yorumluyor. İstifayı da böyle bir tepki olarak algılıyorlar. “Kızgınlıktan” çok “şaşkınlık” ağır basıyor. Daha önce de yazdığım gibi Muharrem Yılmaz’ı dinledikten sonra yönetim kurulu üyeleri etik bir problem yoksa- ki böyle bir duruma inanmıyorlar- istifayı kabul etmeyip seçimlere kadar devam etmesini istemeyi gündemde tutuyorlar.  Yılmaz’a bu yaklaşımı da sordum ancak bir yanıt alamadım. Yılmaz, ısrarla istifadan yana net tavır alırsa bu durumda başkan belirleme süreci başlayacak. Buna Başkanlar Konseyi değil prosedürde olduğu gibi yönetim kurulu karar verecek.

NİYE YARDIMCI OLDUN

Üç yönetim kurulu başkan yardımcısından yani Haluk Dinçer, Tayfun Beyazıt ve Memduh Boydak’tan birinin başkan vekilliğini kabul etmesi gerekiyor. Dinçer, her ne kadar isteksiz olsa da öncelik ona ait. İsteksizliğine karşı itirazlar bile var. “Görevi kabul etmeyeceksen neden başkan yardımcısı oldun?” diye düşünenlerin sayısı az değil. Bir yoruma göre de süreç devam ederken istekli olsa bile bunu açıklaması mümkün değil. Dinçer’in Türkiye’nin en büyük holdinglerinden Sabancı’da da önemli bir görevi var. Aile kararı da önemli. Tayfun Beyazıt ise sanayici değil bankacı, Memduh Boydak da daha önce yazdığım gibi hükümetle yeni bir kavganın içinde olmak istemez.Bu durumda yönetim kurulu üyeleri içinden bir başkan vekili seçilecek. Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütü TÜSİAD, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin üye olduğu bir meslek kuruluşu. Tabii ki kendisine  başkan bulur. Ancak görünen o ki TÜSİAD’a başkan olmak artık daha da tehlikeli ve “iğneli fıçıya” girmekten farklı değil.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)