BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis TÜSİAD’da Alaton ve Sabancı sürprizi----

TÜSİAD’da Alaton ve Sabancı sürprizi

   TÜSİAD’da Alaton ve Sabancı sürprizi
13 Ocak 2017 - 13:56 www.finansgundem.com

Leyla Alaton 10 yıl sonra tekrar derneği girdi. Hakan Sabancı ise ilk kez adım attı.

TÜSİAD’ın 2017-2018 dönemi yeni yönetim kurulu, yüksek istişare konseyi başkanlık divanı, denetleme kurulu ve haysiyet divanı üyelerinin seçimi yapıldı. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik olurken, başkan yardımcılıklarına ise Ali Koç, Simone Kaslowski ve Murat Özyeğin’in atanmasına karar verildi. Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri: Serra Akçaoğlu, Metin Akman, Batu Aksoy, Esin Güral Argat, Bahadır Balkır, Barış Oran, Mehmet Tara, İdil Yiğitbaşı ve Bahadır Kaleğası. luştu. Yönetim Kurulu’nun yedek üyeleri arasında Selçuk Yorgancıoğlu, Özlem Özüner, Nüket Küçükel Ezberci, Levent Akgerman, Hüseyin Özkaya, Sina Afra, Gönenç Gürkaynak, Can Yücaoğlu, Emre Eczacıbaşı, Cem Tüfekci, Elvan Ünlütürk, İrem Oral Kayacık yer aldı.

Tuncay Özilhan, Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı olarak kalırken yardımcılığına Arzuhan Doğan Yalçındağ, Nazlı Ümit Boyner, Ömer Aras ve Ahmet Agah Uğur getirildi. YİK sekreterleri ise Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım oldu.

10 YIL SONRA TEKRAR

Jale Özgentürk Hürriyet’teki köşesinde TÜSİAD’daki seçime yönelik dikkat çeken yeni isimleri kaleme aldı. İşte Özgentürk’ün notlarından bazıları…

TÜSİAD Yönetim Kurulu’nda kadın üye sayısı bu kez üçe çıktı. Esin Güral Argat’ın tekrar seçildiği yönetim kurulunun diğer kadın üyeler Serra Akçaoğlu ve İdil Yiğitbaşı oldu.

TÜSİAD’a bu yıl 25 yeni üye katıldı. Bu isimler arasında en dikkat çekenlerden biri Leyla Alaton’du. Geçen yıl kaybettiğimiz TÜSİAD’ın en etkin isimlerinden biri olan İshak Alaton’un yerine Alarko’yu temsilen katılan Leyla Alaton, 10 yıl sonra tekrar TÜSİAD’a girmiş oldu.

Yeni üyeler arasında eski başkanlardan Ömer Sabancı’nın oğlu Hakan Sabancı dikkat çeken isimlerden biriydi. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de yeni üyelerden biri oldu. TÜSİAD’a giriş aidatı ise 38 bin TL olarak açıklandı.

Yönetim kurulunda ailelerden gelen üye sayısı arttı. Sabancı Grubu ise aileden bir üye yerine profesyonelle temsili uygun buldu.

Genel kurulun en ilginç olayı ise toplantının sonunda Divan Başkanı Erkut Yücaoğlu’nun “dilek ve temenni” konuşmasını yapacak üyelere söz hakkı vermesi sırasında yaşandı. Salonda derin bir sessizlik oldu ve hiçbir üye konuşmak istemedi. 47’nci genel kurulunu yaşan TÜSİAD’da hatırladığım kadar bu da bir ilk oldu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)