BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜSİAD bugün başkanını seçiyor----

TÜSİAD bugün başkanını seçiyor

TÜSİAD bugün başkanını seçiyor
22 Ocak 2015 - 06:08 www.finansgundem.com

Kıdemli üyeler "Yeni yönetim büyük ailelerin TÜSİAD'a sahip çıktıklarını gösteriyor" yorumunu yapıyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) bugün yeni yönetimini seçiyor. TÜSİAD Başkan adayı Cansen Başaran Symes ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkan adayı Tuncay Özilhan yeni yönetim kurulu ve konsey üyesi aday listelerini önceki gün açıkladı. Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberine göre bugün oylanacak her iki listeye bakıldığında TÜSİAD’ın önümüzdeki 2-3 dönemini planladığı, yepyeni bir yönetim ekibi oluşturmayı hedeflediği görülüyor. TÜSİAD’ın kıdemli üyelerinden ve eski başkanlarından derneğe yön verecek yeni yönetim kadrosunun şifrelerini dinledik. Ortaya çıkan ortak görüş şöyle: “Hem yönetim kurulunda hem de YİK’te net bir şekilde patron ağırlığı söz konusu. Profesyonel olarak görülebilecek isimler ise oldukça deneyimli, alanlarının en iyisi. Özellikle yönetim kurulunda ciddi bir gençleşme söz konusu. Uzun vadeli düşünülmüş. TÜSİAD’ın bundan sonraki 2-3 döneminde içinden başkan çıkarabilecek bir yönetim kurulu oluşturulmuş. TÜSİAD’da gelecek rüzgarları esiyor. Önde gelen sanayici ailelerin büyük çoğunluğu temsil ediliyor. Bu da büyük ailelerin TÜSİAD’a sahip çıktıklarını gösteriyor.”

TOPARLAYCI ÜSLUP

TÜSİAD’ın önümüzdeki 2-3 döneminin planlandığı şeklinde yorumlanan yeni yönetim kadrosunun gündeminin ise, ana mesajlar ve kurumun temel misyonu açısından değişiklik göstermeyeceği belirtiliyor. TÜSİAD’ın bir düşünce kuruluşu olarak ‘hukuk devleti, uluslararası piyasa koşullarına uyumlu sağlam ekonomi, yapısal reformların hayata geçirilmesi’ gibi ülkenin öncelikli konularında çalışmalarına devam edeceği ve yeni yönetimde yer alan bazı isimlerin bu alanlara ciddi katkı sağlaması bekleniyor. TÜSİAD’ın 3. kadın başkanı olmaya hazırlanan Cansen Başaran Symes’in üslubu ile ilgili ise yakın çalışma arkadaşları, “TÜSİAD’ın ana söylemleri yönetimden yönetime veya başkan başkana değişmez. Ancak üslup olarak Symes’in yumuşak, yapıcı ve toprlayacı olması beklenebilir” yorumunu yapıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)