BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaslowski: Enflasyonun yüzde 5’in altında kalıcılığı sağlanmalı----

Kaslowski: Enflasyonun yüzde 5’in altında kalıcılığı sağlanmalı

Kaslowski: Enflasyonun yüzde 5’in altında kalıcılığı sağlanmalı
09 Ekim 2019 - 16:34 www.finansgundem.com

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Finans Gündem’e çarpıcı açıklamalarda bulundu…

FINANSGUNDEM.COM / SERAP SÜRMELİ – ÖZEL HABER

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski Swissotel’de İstanbul Finans Zirvesi’ne katıldı. Kaslowski'nin, enflasyonun yüzde 5’in altında kalıcı olarak sağlanmasının önemine vurgu yapması dikkat çekti.

İstanbul Finans Zirvesi’nin 10’ncusu bugün “Finansal Metamorfoz ve Geleceğe Dönüş” temasıyla Swissotel’de başladı. 2 gün sürecek zirvede Türkiye’nin önemli finans uzmanları konuşmacı olarak yer alacak.

Zirvenin açılış konuşmacılarından TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Finans Gündem’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özelikle enflasyonun yüzde 5’in altında kalıcı olarak sağlanmasının önemine değinen Kaslowski, “Tabiki Merkez Bankası uzun vadede enflasyonu düşürmek için bir değerlendirme yapıyor “ dedi.

TÜSİAD Başkanı Kaslowski'ye gündemde sıcaklığını koruyan konular hakkında sorular yönelttik. İşte Kaslowski’nin sorularımıza verdiği cevaplar…

“ENFLASYON YÜZDE 5’İN ALTINDA KALICI OLARAK SAĞLANMALIDIR”

Suriye’deki yaşanan gerginliği nasıl yorumluyorsunuz?

-Şu anda her şey çok taze. Dolayısıyla şimdi yorumlamak yanlış olur. Bütün girdileri değerlendirmek ve anlamak adına daha sonra yorum yapmak daha doğru” olur dedi.

Trump’ın Türkiye’ye karşı tavrı devamlı değişiyor? Bununla ilgili ne diyeceksiniz?

-Trump’ın tavrı hep böyle oldu, onun için de beni şaşırtmadı. Biliyorsunuz ABD’de seçim yaklaşıyor. Dolayısıyla seçimlerde bir bakıma buradaki politikaları yönlendiriyor olabilir.

Merkez Bankası ne kadar daha faiz indirir?

-Uzun vadeli, düşük maliyetli, kendi para birimimiz cinsinden finansmana ihtiyacımız var. Bunun en temel koşulu da düşük tek haneli ve hatta yüzde 5’in altında enflasyonun kalıcı olarak sağlanmasıdır.

-Merkez Bankası tabi ki uzun vadede enflasyonu düşürmek için bir değerlendirme yapıyor. Ondan sonra da kararlarını alıyorlar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)