BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTÜRSAB'ın yeni başkanı: İnanılmaz rekorlar kıracağız----

TÜRSAB'ın yeni başkanı: İnanılmaz rekorlar kıracağız

TÜRSAB'ın yeni başkanı: İnanılmaz rekorlar kıracağız
27 Şubat 2018 - 11:23 www.finansgundem.com

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: İlk yıl turizm gelirlerinde yüzde 20-25 artış yakalayacağız. Sonraki yıllarda inanılmaz rekorlar kıracağız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) yeni başkanı Firuz Bağlıkaya, başkanlığının ilk yılında seyahat acentelerinin acil çözüm bekleyen sorunlarını yasal düzenlemelerle çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını belirtti. 

Bilet satışı

Seyahat acentelerinin çalışmalarını engelleyen bazı düzenlemelere itiraz edeceklerini de belirten Bağlıkaya, şunları söyledi:

“Havayolu şirketlerinin uçak biletlerini kendi internet siteleri üzerinden satmaları, acenteler için büyük bir sorun. Havayolu şirketleri uçak biletlerini acentelerden daha düşük bir fiyata satınca, acenteler bu fiyatlarla rekabet edemiyor. Acentelerin en önemli işlerinden bir tanesi bilet satışıdır. Bu koşullarda rekabet edemeyen acenteler kan kaybediyor.”

Yolcuyu transfer edeceğiz

En önemli sorunlarından birinin de havalanına yolcu transferi konusunda yaşandığını kaydeden Bağlıkaya, şöyle konuştu:

“Acenteler dışında herkes havaalanına yolcu taşıyabiliyor. Ama acenteler kendi yolcularını havaalanından alamıyor, havaalanına götüremiyor. Herkese serbest olan transfer hizmeti, acenteye yasak. Oysa ki bu acentenin işinin bir parçası. Bunun yanında hac ve umre seyahatleriyle ilgili sorunlar da çözüm bekliyor. Ayrıca kaçak acenteler de büyük bir sorun olarak varlığını sürdürüyor. Bunları da bir an önce çözüme kavuşturacağız.”

Yasal düzenleme şart

Bağlıkaya, “Turizmin ve acentelerin önünü tıkayan bu kararlar geçmiş dönemde alınırken, meslek kuruluşlarında görev yapan yöneticilerimiz bu kararlara müdahil olmamış, olamamış. Şimdi bu kararların düzeltilmesinin mücadelesini vereceğiz. Bu konularla ilgili yasal düzenleme talebimizi gerekli mercilere ileteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu sorunları aşacağımıza, yasal düzenlemelerin en kısa zamanda çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Tanıtım atağı başlıyor

Yasal düzenlemeler konusunda girişimler sürerken bir yandan da yurtdışında pazarlama ve tanıtım atağına kalkacaklarını kaydeden Bağlıkaya, “Turizm sezonu yaklaşıyor. Bugünler bizim için çok değerli, çünkü fuar dönemi. Bu dönemi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tanıtım faaliyetlerini daha da hızlandırıp çoğaltacağız. Uluslararası rekabette Türk turizminin elini daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

Turizm geliri % 25 artacak

Turizmin Türk ekonomisi için çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, “Turizm sektörünün döviz kazandırıcı yapısı  cari açığın azaltılmasında en büyük etkiyi yapıyor. Yapacağımız yasal düzenleme ve tanıtım çalışmalarının neticesine bağlı olarak bu yılın sonunda turizm gelirlerinde yüzde 20-25 artış sağlayacağız. Ondan sonraki yıllarda da inanılmaz rekorlar kıracağız” dedi. (Fehim Genç/Milliyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)