Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türksat 6A'nın fırlatılması, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'nda görkemli bir törenle gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, CTECH Genel Müdürü Cüneyd Fırat ve diğer önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen bu önemli olayda, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli uydu olan Türksat 6A uzaya gönderildi.
Fırlatma operasyonu olumsuz hava koşulları yüzünden birkaç kez ertelendi ancak sonunda başarıyla gerçekleştirildi. Türksat 6A, Türkiye saatiyle 02.30'da Space X'in Falcon 9 roketiyle Fırlatma Kompleksi 40'tan uzaya gönderildi.
Uydu, 42 derece doğu boylamında hizmet verecek şekilde tasarlandı. Fırlatmadan yaklaşık yarım saat sonra roketten ayrılması planlanan Türksat 6A'nın, yaklaşık 70 dakika sonra ilk sinyalinin alınması bekleniyor.
Uydu başarıyla yörüngeye oturduktan sonra, tüm alt sistem kontrolleri gerçekleştirilecek ve 42 derece doğu boylamındaki yörüngesine oturması sağlanacak. Yaklaşık bir aylık test sürecinin ardından Türksat 6A, Türksat tarafından faaliyete geçirilecek.
Dünya nüfusunun yüzde 65'inden fazlasına ulaşabilecek
Türksat 6A, 20 adet Ku Band aktarıcısıyla donatılmış olup, 8,4 kilovat güce sahiptir ve 4 bin 229 kilogram ağırlığına sahip. Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'yı kapsayan geniş bir hizmet alanına sahip olan bu uydu, Türkiye'nin kendi haberleşme uyduları aracılığıyla dünya nüfusunun yüzde 65'inden fazlasına ulaşabilmesini sağlayacak.
Türksat 6A'nın geliştirilme sürecinde yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla Türk mühendisleri önemli bir rol oynadı. Ankara'daki TUSAŞ'taki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde üretilen bu uydu projesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türksat, TÜBİTAK UZAY, ASELSAN, TUSAŞ ve CTECH gibi kurumlar önemli iş birliği yaptı.
Türksat 6A'nın başarıyla uzaya gönderilmesi, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanındaki gücünü ve yetkinliğini bir kez daha kanıtlamıştır.
Türksat 6A hava koşulları nedeniyle 02.30'da fırlatılacak
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.