BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkmenlere davet yok----

Türkmenlere davet yok

Türkmenlere davet yok
26 Ocak 2016 - 04:18 www.finansgundem.com

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, Cenevre'de BM gözetimindeki toplantı için davetli listesinde hiçbir Türkmen temsilcinin olmadığını ifade etti

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye’de çözümü öngören ve ertelenen Cenevre görüşmeleri için hazırlanan davetli listesinde hiçbir Türkmen temsilcinin olmadığını söyledi. Gizem Karakış'ın Hürriyet'teki haberine göre Rusya’nın PYD’nin davet edilmesi için bastırdığını belirten Mustafa, “3.5 milyon Türkmen nüfusu görmezden gelip, kantonlar ilan edip Suriye’yi alenen bölmeye kastedenleri davet etmek, devrim ruhu ile bağdaşmamaktadır” dedi. Suriye Türkmenleri’nin Cenevre’deki görüşmelerde yer almayacak olmasını “manidar” bulan Mustafa, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

‘ENGELLEME iLE KARŞILAŞTIK’

“Türkmenlerin, Suriye muhalefeti içinde engellenmesiyle karşı karşıyayız. Kurulduğumuz günden bu yana Suriye Ulusal Koalisyonu içerisinde temsiliyetimizi ve etkimizi arttırabilmek için yoğun çaba sarfetmemize rağmen hep bir engelleme ile karşılaştık. Bugün yeni bir Suriye inşa ediliyor ve Türkmenler görünmez kılınmaya çalışıyor. Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz.”

TEK SORUN PYD DEĞİL

Cenevre'deki toplantılarla ilgili haberler konusunda Deniz Zeyrek'in Hürriyet'te yer alan analizi de şöyle: 

Cenevre görüşmelerinin, “Türkiye’nin PYD konusundaki tutumu” nedeniyle ertelendiği yorumları yapılsa da sorun sadece Türkiye ve PYD’ye boykotu ile sınırlı değil. Türk ve Amerikan diplomatik kaynaklara göre gecikmedeki etkenler şunlar:

Türkiye PYD’yi masada görmek istemiyor. Oysa hem ABD hem Rusya PYD’yi önemli bir aktör olarak görüyor.

ABD ve Rusya, Türkiye’nin PYD ile ilgili tutumunu Suriye bağlamından uzak görüyor ve sorunun hükümetin iç politika kaygılarından kaynaklandığına inanıyor.

Türkmenlerin Cenevre’ye katılımı önündeki en büyük engel Rusya. Moskova, özellikle düşürülen uçağın pilotunun öldürülmesi nedeniyle ‘düşman’ olarak nitelediği Türkmenleri istemiyor. 

Katılımcı tarafların ‘tehdit öncelikleri’ farklı. ABD’ye göre 1’inci tehdit IŞİD. Dolayısıyla PYD vazgeçilmez. Rusya’ya ve Esad’a göre 1’inci tehdit ÖSO bileşenleri ve Türkmenler. Türkiye ve Suudi Arabistan ve Katar cephesi, ilk hedef olarak Esad’ın devrilmesini istiyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)