BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkmenistan'dan elektrik ihracatı atağı----

Türkmenistan'dan elektrik ihracatı atağı

Türkmenistan'dan elektrik ihracatı atağı
12 Nisan 2016 - 09:50 www.finansgundem.com

Orta Asya'nın doğalgaz zengini ülkesi Türkmenistan, İran ve Afganistan'a elektrik ihracatını arttırmayı hedefliyor

Türkmenistan, doğalgaz ve petrol dışında yurtdışına elektrik ihracatını da arttırma yönünde önemli projelere imza atıyor. Ülkedeki mevcut 12 elektrik santralinin yanı sıra yeni santrallerin inşasına devam ediliyor.

Gelen bilgilere göre, ülkedeki kurulu elektrik santrallerin gücü arttırılarak, İran ve Afganistan'a elektrik ihracatın arttırılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra Pakistan ve Tacikistan'a da elektrik ihraç etme yolları araştırılıyor.

Halihazırda, ülkenin Mari ve Lebap eyaletlerinde toplam 2269 MW kurulu gücünde 3 elektrik santralin inşaatı sürüyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla Türkmenistan'ın toplam kurulu gücü 7438 MW'a ulaşacak. Türkmenistan hükümeti, halihazırda İran ile Afganistan'a saatte 470 MW elektrik ihraç ediyor. Önümüzdeki dönemde Pakistan ve Tacikistan'a elektrik ihracatın gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

2016 yılının ilk çeyreğinde ülkede 5 milyar 887 milyon kilovat/saat elektrik üretildi. Bunun 932 milyon kilovat/saati yurtdışına ihraç edildi.

Türkmenistan'ın elektrik altyapısının yenilenmesinde Türk şirketlerinin de katkısı büyük. Türkmenistan’ın enerji üretim, iletim ve dağıtım şebekesinin önemli bir kısmını başarılı projeler ile kurmuş olan Çalık Enerji, tüm bu yapıyı kontrol edecek SCADA sistemini de modern bir altyapı ile donattı. Yapılan bu çalışmalar neticesinde enerji altyapısı hızla gelişen ve büyüyen Türkmenistan’ın önemli bir ihtiyacı başarı ile karşılandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)