BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkler Kos'tan böyle getirildi----

Türkler Kos'tan böyle getirildi

Türkler Kos'tan böyle getirildi
21 Temmuz 2017 - 15:29 www.finansgundem.com

Deprem nedeniyle Kos Adası'nda bulunan Türkler, devletin girişimleri ile kurtarılarak yurda geri döndüler

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda mahsur kalan 205 Türk vatandaşını taşıyan feribot Bodrum'a geldi.

İstanköy Limanı'ndan 205 kişiyi alan "Asım Kaptan" adlı feribot, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki limana yanaştı. Feribottan önce yaralılar indirildi. Yaralılara, iskelede hazır bekletilen UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Sedyelerle feribottan indirilen yaralılar, ambulanslarla Bodrum'daki hastanelere kaldırıldı.

Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndan tahliye edilenleri taşıyan feribota eşlik eden Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG26 isimli bot da limana geldi. Adadaki liman ve gümrük kapısının hasar görmesi nedeniyle rıhtımdan gerçekleşen ilk seferin ardından diğer Türk vatandaşları için ek seferler düzenlenecek.

"Geceyi parkta geçirdik"

Türk turistler arasındaki Tunç Özer dün gece yaşadıklarını DHA’ya anlattı. Adaya dün feribotla geldiğini söyleyen Özer, "Gece depremle uyandık. Panikle aşağı koştuk, insanlar su geliyor diyerek üzerimize doğru koşuyorlardı. Biz de bir parka sığınarak geceyi orada geçirdik. Türk yetkililerle irtibata geçtik, şu an bizi alacağı söylenen bir tekneyi bekliyoruz." dedi.

"Herkesle birlikte kaçmaya başladık"

Adayı ziyaret eden Rıfat Gülaşar ise, "Sanıyorum saat 1’i 25 geçiyordu, çok şiddetli bir sallantı oldu. biz de herkesle birlikte kaçmaya başladık. sahil kenarında tsunami vardiye kaçmaya başladım. Depremin büyüklüğü konusunda çeşitli açıklamalar duyduk, sonrasinda ise iki kişinin öldüğünü, çok sayıda yaralının olduğunu duyduk. Şuan herkes ülkesine dönmek istiyoruz, biz de Bodruma dönmek istiyoruz." dedi.

"Geceyi otel dışında geçirdik"

Yaşadıklarını anlatmakta güçlük çeken bi başka vatandaş ise, "Dün gece saat 1.30 sıralarında çok büyük bir sarsıntı oldu. Bulunduğumuz otelden dışarı çıktık ve geceyi otelin dışında geçirdik sonra da şu an bulunduğumuz yere geldik. birkaç Türk haberleşerek bir irtibat grubu kurduk. Sadece ilk ismini bildiğimizi Rodos Başkonsolosu Barış Bey ( Barış Kalkavan) bize yardımcı oldu ve polisle irtibate geçti. Polis pasaportlarımızı topladı ve şu an karakolda çıkış işlmelerimiz yapılıyor. Şimdi bizi Türkiye’ye geri götürecek katamaranı bekliyoruz." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)