BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Türkiye’yi aldattık"----

"Türkiye’yi aldattık"

Türkiye’yi aldattık
12 Eylül 2015 - 08:40 www.finansgundem.com

KKTC’li siyasetçiden samimi itiraf: Rahatsızlık duyuyorum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür, “Türkiye bize 2013 - 2015 için 3 milyar TL verdi. Karşılığında bizim reformlar yapmamız gerekiyordu. Ama yapmadık. Aldattık Türkiye’yi” dedi. 
 
Gazetecilere açıklamalarda bulunan KKTC Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Özgür, Kıbrıs’ta bir çözüm sonrasında yapacakları anlaşmalara atıf yaparak, “Kıbrıs Türk siyasetçileri olarak imza attığımız antlaşmaların arkasında olmalıyız” dedi.
 
Özgür şöyle devam etti: 
“Ahde vefa diye bir şey var, çok ciddi bir sorun var. Bunu toplumun konuşması gerekiyor. Kimse parmağının arkasına saklanmasın. Programın katılmadığım noktaları olmasına rağmen ahlaken kendimi çok mutlu hissetmiyorum, dürüstçe ifade edersem rahat hissetmiyorum kendimi.
 
 Türkiye’nin reformlar karşılığında KKTC’ye verdiği desteğin devam ettiğine işaret eden Özgür, “Reformları yapmayan Kıbrıs Türk tarafı, o parayı iç düzende kullandı” ifadesini kullandı.
 
Türkiye’nin istediği reformları baskı olarak görmenin yanlış olduğuna dikkat çeken Birikim Özgür, “Bakın AB (Avrupa Birliği) de böyle yapıyor, kimseye karşılıksız bir şey vermiyor. Türkiye, her zaman yanımızda. Bizlere yardımcı olmaya devam ediyor. Ama programların uygulanması noktasında, hedefe ulaşılması halinde para verilmeli. Reformların takibi yapılmalı” dedi. 
 
Hangi reformlar yapılacaktı?

2013 yılında Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ekonomik programa göre, kamu yönetimi ve maliyesinde, tarım, elektrik alanında reformların yapılması sözü verilmişti. 3 milyar TL veren Türkiye’nin Teknik Heyeti tarafından hazırlanan raporda, KKTC yönetimlerinin reformları yapmadığına dikkat çekildi. Rapor, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da sunuldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)