BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'ye yatırım yağacak----

Türkiye'ye yatırım yağacak

Türkiye'ye yatırım yağacak
26 Ekim 2014 - 09:18 www.finansgundem.com

Kara para listesinden çıkan Türkiye'ye yatırım akacak

Türkiye’nin kara para ile mücadelede 4 yıldır yer aldığı gri listeden çıkması, uluslararası fon girişi konusunda önemli katkı sağlayacak.

Star'ın haberine göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet gösteren Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Türkiye'yi dört yıldır yer aldığı kara para ile mücadelede gri listeden çıkarması Türkiye ekonomisine yansıması da hayli etkili olacak. Bu gelişme, uluslararası fonların girişi kapsamında Türkiye'nin önünü 3 kritik konuda açacak. Ekonomi yönetiminin çalışmasına göre kara para listesinden çıkılmasının ardından bankacılık işlemleri rahatlayacak. Bankaların maliyeti düşeceği için uluslararası finans kuruluşları ile rekabet edilebilecek. İkinci olarak Türkiye riskli ülke statüsünden kurtulduğu için 30'dan fazla ülkeden milyarlarca  dolarlık para girişi olacak. Üçüncü kritik sonuç ise bu gelişmenin Türkiye'nin kredi notu görünümüne de olumlu yansıyacağı.

YENİ DEĞERLENDİRME 

2018'DE Üst düzey bir ekonomi yetkilisi "Bundan sonraki ev ödevlerini de tam olarak yerine getirebilirsek,  Ortadoğu ve Körfez sermayesinin yanı sıra AB ülkeleri ve  Rusya'dan da önemli miktarda para girişi olacaktır. Çok sayıda ülke Türkiye'yi riskli gördüğü için parasını getirmeyebiliyordu" dedi.  Fransa'da yapılan son toplantının ardından FATF, Türkiye ile ilgili olarak 2018'de kritik bir karar verecek.  Paris'teki son toplantıda Türkiye'ye verilen ev ödevlerinin yerine getirilip getirmediğine bakılarak 4. tur değerlendirmesi yapılacak. Bu turda Türkiye'nin mevzuatı uygulayıp uygulamadığına bakılacak. Böylece Türkiye için süreç tamamlanacak. Maliye Suçları Araştırma Kurulu'nun koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda bütün kurumların işbirliği içinde çalışması hedefleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)