BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'ye sermaye akışı hızlanabilir----

Türkiye'ye sermaye akışı hızlanabilir

Türkiye'ye sermaye akışı hızlanabilir
06 Haziran 2014 - 13:06 www.finansgundem.com

Londra merkezli çalışan ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası'nın kararlarını değerlendirdi

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika faizini indirme kararı almasının ardından Londra merkezli çalışan ekonomistler, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye olan sermaye akışının hızlanabileceği görüşünde birleşti.

ECB'nin faiz indirimi kararını değerlendiren Capital Economics'in Gelişmekte Olan Ekonomiler Başekonomisti William Jackson, faiz indirim kararının beklendiğini, bu nedenle piyasalara olan etkisinin sınırlı olacağını anlattı.

"Asıl soru ECB'nin bundan sonra ne adım atacak?" diyen Jackson, bir şekilde parasal genişleme formu oluşturulursa bu gelişmenin Türkiye'ye olan sermaye akımını artırabileceğini kaydetti.

 William Jackson, Türkiye'ye sermaye akışının yaşanması halinde özellikle cari açığa ilişkin bazı kırılganlıkların üzerindeki baskının ise artabileceği uyarısında bulundu.

"Türkiye için olumlu"

Toronto Dominon Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Christian Maggio da ECB'nin bundan sonraki adımlarının dün açıklanan kararlarla uyumlu olması halinde, sürecin Türkiye için olumlu olacağını aktardı.

Standard Bank Gelişen Piyasalar Analisti Timothy Ash de ECB'nin Faiz kararını olumlu bir adım olarak niteleyerek, "Faiz indiriminin gelişmekte olan ekonomiler üzerinde pozitif bir etkisi olacaktır" dedi.

ECB Başkanı Mario Draghi faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamada reel ekonomiye destek vermek amacıyla faizlerde indirime gidildiğini vurgulayarak, "Uzun vadeli kredi imkanlarını artırmak için faiz indirim kararı aldık. Gerekmesi halinde parasal genişlemeye daha da hız verebiliriz" ifadesine yer vermişti.

Analistler, Draghi'nin, "Hazırladığımız paket uzun vadeli kredileri de içinde barındırıyor. Hukuki çerçevemiz içinde sıra dışı politika araçları kullanılabilir" ifadesini Nisan ayında gündeme gelen geniş çaplı parasal genişlemenin gerçekleşebileceğine işaret olarak yorumladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)