BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'ye para akıyor----

Türkiye'ye para akıyor

Türkiye'ye para akıyor
04 Mayıs 2013 - 14:03 www.finansgundem.com

Türkiye'ye 8.7 milyar dolar yabancı sermaye girdi

Global piyasalarda merkez bankalarının genişlemeci para politikaları ve düşük faiz politikası, küresel piyasalarda paranın faiz oranları nominal olarak hala yüksek olan ülkelere hareket etmesine neden oluyor.
İkinci bir not artışı beklentisi, Merkez Bankasının politikaları ve çözüm süreci de Türkiye'yi diğer gelişmekte olan ülkelerden pozitif ayrıştırıyor.
Merkez Bankası verilerine göre yurt dışındaki yerleşikler yıl başından bu yana net 8 milyar 760 milyon dolarlık hisse senedi ve DİBS alımı gerçekleştirdi.
Analistler, 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye'ye yoğun sermaye akımı söz konusu olduğunu belirtiyor, Merkez Bankasının sermaye girişinin hem kredi stokunda hem de döviz kurları üzerinde yaratacağı tahribatı son derece başarılı bir şekilde yönettiğini ifade ediyor.
Sermaye akımlarının not artırım beklentilerinin etkisi ile mayıs ayında da devam edeceğini öngören analistler, yabancıların güçlü pozisyonlar aldığına işaret ediyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)