BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürkiye'ye gelecek bankacılık devi hangisi?----

Türkiye'ye gelecek bankacılık devi hangisi?

Türkiye'ye gelecek bankacılık devi hangisi?
07 Şubat 2014 - 07:22 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan dünyanın en büyük bankalarından birine lisans vermek üzere olduklarını söyledi. Kulisler hareketlendi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sanayicilerle yaptığı toplantıda beklenmedik bir açıklama yaptı. Büyük bir bankacılık devine çok yakında lisans vereceklerini açıkladı.

İNTES’in geleneksel toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, inşaat sanayicileriyle yaptığı kapalı toplantıda sürpriz bir açıklama yaparak, “Uluslararası bir bankacılık devi Türkiye’ye geliyor, lisansı verilmek üzere. En az 300 milyon doları da getirip koyacak” dediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Babacan, kendi ifadesiyle “uluslararası bankacılık devinin” ismini ve ülkesini vermek istemedi ve inşaat sanayicilerine bununla ilgili “yakında duyarsınız nasılsa” dedi.

Babacan’ın bu sözleri, dinleyenlerde heyecan yaratırken bu büyük bankanın hangisi olacağı tartışılmaya başlandı. Tahminler arasında öne çıkan banka Bank of China. Dünyanın da sayılı bankalarından biri olan Bank of China’nın bir süredir Türkiye pazarına ilgi duyduğu biliniyor. Bu bankanın yanısıra bir süre önce kuruluş iznini almış ve 9 aylık kuruluş süresi başlamış olan Hollandalı Rabobank olabileği ifade ediliyor. Qatar National Bank da dün yaptığı açıklamada Türkiye başta olmak üzere Fas ve Sahra altı Afrika ile ilgilendiklerini vurgulamıştı.

Ancak kulislerde en çok rağbet gören isim Bank of China olarak öne çıkıyor.

BDDK ve Babacan’a yakın kaynaklar sözkonusu bankanın ismini telaffuz edemeyeceklerini belirtirken, Hükümete yakın bir isim Babacan’ın sözettiği bankanın Bank of China olduğunu iddia etti. Ancak iddilarla ilgili henüz resmi bir teyit bulunmuyor.

BİR DİĞER İDDİA DAWELLS FARGO

Kulislerde Wells Fargo'nun da adı geçiyor. Türkiye'ye gelmek için bir süredir Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'yla görüşmeler yapıldığı da belirtiliyor. 1852'de kurulan ve ABD'nin en değerli 4'üncü bankası olan Wells Fargo'nun 9 binden fazla şubesi var. Türkiye'de geçen yıl 15'inci yılını kutlayan bankanın dünya genelinde 270 bin çalışanı var. Kulislerde adı geçen diğer iki banka ise Abu Dabi Islamic Bank ve Bank of China. Dün ayrıca Qatar National Bank (QNB) CFO'su Remzi Mari, Türkiye, Fas ve Afrika'da satın almalarla ilgilendiklerini ancak şu anda üzerinde çalıştıkları bir anlaşma olmadığını söyledi. Mari, Körfez'in en büyük bankası olduklarına dikkat çekerek 2017'de Ortadoğu ve Afrika'daki en büyük Banka olmak istediklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)