BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye’ye gaza basmak yakışır----

Türkiye’ye gaza basmak yakışır

Türkiye’ye gaza basmak yakışır
19 Eylül 2013 - 12:49 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Başbakan Yardımcısı Babacan’ın ‘kalitesiz büyüme’ eleştirisine yanıt verdi

Kalıcı Büyümenin Finansmanı” temalı İstanbul Finans Zirvesi’nin ikinci gün konuşmacılarından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil konusunda yaptığı çıkışın ardından doğalgaz konusunda da sert eleştiriler yaptı. “Madde bağımlısı gibi doğalgaz bağımlısı olduk, hiç bir ülkede böyle bir durum yok. Doğalgazda öyle bir hale geldik ki bazı ülke liderlerinin iki dudağı arasında kalmıştık. Kömürde , demir cevherinde teşvik yoktu. Şimdi bunları yaptık. AB karşı çıkar falan deyip hiç bir şey yapmamışlar. Nükleer santrale karşı çıkanları anlamıyorum, çevreyi tehdit eden unsurları minimuma inmiştir” dedi.
 Başbakan Yardımcısı Babacan’ın, “Büyümenin kalitesiyle ilgili endişelerimiz var” sözlerine karşılık “Türkiye 15 çeyrektir sürdürdüğü büyüme yapısını sürdürecektir. 2023 hedefine ulaşmak için Türkiye her yıl yüzde 5 büyümelidir" diyen ve “Türkiye'ye büyümek yakışır. Türkiye'ye gaza basmak yakışır” şeklinde devam eden Bakan Çağlayan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Fed'in beklenmeyen kararı için "Fed'e şaşıranlara şaşırıyorum. Yani sanki hiç olmayacakmış gibi sürprizmiş gibi değerlendiriyor.Arkadaşlar, ‘Eninde sonunda piyasaya verdiğim parayı geri çekeceğim, parayı sıkılaştıracağım’ diyor. Dünkü açıklama tabii beklenenin aksine. Evet, şaşırılan kısım bu ama bugün olmazsa yarın olacak bu. Neticede bir yerde denge bulacak bu. Böyle bir ortamda Merkez Bankası'nın bilek güreşi yapacağım demesinin de bir anlamı yoktur. Piyasa kendi fiyatını bulacaktır. Ben önümüzdeki dönemde Fed'in sıkılaştırmaya gideceği beklentimi ifade etmek istiyorum" dedi.
 ENDİŞEM DOLAR DEĞİL PARİTE
 Fed kararının Türkiye etkisi ile ilgili, “TL'nin değer kaybı ihracatçı üzerinde olumlu etki yapmıyor. İhracatçı için önemli olan istikrarlı kurdur. TL'nin değer kaybı maliyetleri artırıyor” diyen Zafer Çağlayan, “Bu özel sektörün kendi sorunudur. TL kazanırken dövizle borçlandı ise Allah ona yardım etsin. Eder mi etmez mi bilmiyor. Dolar kurundan ziyade pariteyle ilgili endişem var. Parite bizim için çok önemlidir. İhracatın yarısını dolarla yapıyoruz. Yarısını Euro bazında yapıyoruz.  Zaman zaman paritenin azizliğine uğruyoruz" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)