BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'ye 1,8 milyar euroluk yatırım----

Türkiye'ye 1,8 milyar euroluk yatırım

Türkiye'ye 1,8 milyar euroluk yatırım
11 Kasım 2015 - 15:12 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Marquet, "2016 itibarıyla yıllık 1,8 milyar avroluk yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Jean Patrick Marquet, Türkiye'de son altı yıldır 6 milyar avronun üzerinde yatırım yaptıklarını anımsatarak, "2016'da ise 1,8 milyar avroluk yatırım planlıyoruz" dedi.
 
AA muhabirine bankanın yatırım planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Marquet, Türkiye’nin, bankanın en önemli yatırım hedefleri içinde yer aldığını ve çok yönlü yatırım planları olduğunu söyledi. Bankanın yaptığı yatırımlarla sermaye piyasalarını hareketlendirip, birçok kişiyi ekonomiye dahil ettiğini anlatan Marquet, Türkiye için de önemli planlarının olduğunu belirtti.
 
SURİYELİ SIĞINMACILAR İÇİN PROJELERİMİZ VAR
 
Suriyeli sığınmacılara yönelik de bazı projelerinin olduğuna dikkati çeken Marquet, "Türkiye iki milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor ve bu durum, ülke için önemli bir sorun. Şu anda sorunlarla başa çıkmak için hükümetle görüşmeler yapıyoruz. Sorunların çözümü için nasıl en iyi şekilde katkıda bulunabiliriz, yol haritasını belirlemeye çalışıyoruz. Bu, bölgedeki KOBİ'leri desteklemek, o bölgedeki altyapı yatırımlarının hız almasına destek sağlamak veya o bölge yaşayanların bu zor durumla başa çıkmasına destek olacak çözüm önerileri şeklinde olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
 
İKİ PİYASADA BOŞLUKLAR VAR
 
 Sermaye piyasalarına destek olmak için, Borsa İstanbul'dan yüzde 10 hisse aldıklarını anımsatan Marquet, "Şu anda bu yatırımımızın yasal olarak onaylanmasını bekliyoruz. Onaylandıktan sonra borsanın geliştirilmesi için adımlar atacağız" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)