BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'nin yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti----

Türkiye'nin yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti

Türkiye'nin yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti
08 Mayıs 2019 - 12:34 www.finansgundem.com

ABN Amro yolladığı bir raporda Türkiye ekonomisine yönelik öngörülerini paylaştı.

2018'in Ağustos ayından beri Türkiye'nin zorluklarla mücadele ettiğini belirten ABN Amro, bu 'toz bulutunun' henüz sona ermediğini, enflasyonun hala yüksek, TL'nin ise volatil seyir izlediğini ifade etti.
Kurum "Enflasyon Kasım 2018'den bu yana yıllık % 20 civarında seyrediyor. Çekirdek enflasyon Ekim'deki zirve seviye olan % 25'ten % 16.3 geri çekildi. Gıda fiyatları ise % 32 ile 2000 krizinden bu yana en yüksek artışı kaydetti ve burada henüz rahatlama sinyali görünmüyor. Üretici enflasyonu da yıllık %45 olan zirveden %30 civarına inse de yüksek kalmaya devam ediyor. Üretici fiyatlarındaki artışta TL'deki değer kaybının yanı sıra enerji fiyatlarındaki yükseliş de etkili oluyor." ifadelerini kullandı.

Kredi büyümesindeki artışın enflasyonu olumlu etkilemediğini belirten kurum "Türkiye net enerji ithalatçısı, yüksek petrol fiyatları enflasyonu tetiklemeye devam edecek. Enflasyon beklentileri de tam olarak çıpalanmadı. Biz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın önceliğinin büyüme değil, enflasyon olacağını düşünüyordık ancak son yaşanan gelişmeler aksini işaret ediyor. Bu gelişmeler ışığında enflasyon için baz senaryomuzu düzenledik. Enflasyonun en azından Haziran'a kadar %20 civarında kalmasını bekliyoruz. Ancak önceki tahmin ettiğimiz gibi enflasyondaki düşüş hızlı olmayacak. Bu nedenle yıl sonu enflasyon beklentimizi % 12'den % 15'e yükselttik. Bu TCMB'nin %14.6'lık yıl sonu beklentisiyle de uyumlu." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)